Prijave za natjecanje

Red Bull RapLika: Otvorene prijave za freestyle rap prvenstvo

Lifestyle / Flash | 12. 04. 2016. u 14:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za natjecanje u freestyle repanju Red Bull RapLika su otvorene i trajat će od utorka 12. travnja do srijede 11. svibnja 2016. godine. BiH finale slijedi 4. lipnja, a u međuvremenu hip hoperi mogu uživati u novini koju ovo natjecanje donosi: online borbama.

Prvi, testni online battleovi uspješno su održani u ponedjeljak 11. travnja, a sudeći po reakcijama stvari će se tek ''zakuhati''.

Red Bull RapLika je natjecanje u freestyle repanju, odnosno improvizaciji i sklapanju rima na licu mjesta. Svojevrsni je nasljednik natjecanja Red Bull MC Battle, koje je 2010., 2011. i 2012. izazvalo izuzetno zanimanje hip hop zajednice u BiH i cijeloj regiji.

Prijave za natjecanje su otvorene od utorka 12. travnja do srijede 11. svibnja 2016. godine, a sudionici se mogu prijaviti putem web stranice www.redbullraplika.com.

Način prijave je jednostavan: potrebno je registrirati profil, i potom snimiti i uploadovati jednominutni video sa rap improvizacijom na zadane riječi. Žiri će potom između pristiglih video-prijava odabrati 32 najbolja MC-ija, koji će se 4. lipnja u BiH finalu boriti za naslov najboljeg bh. freestylera.

Pogledajte video tutorial u kojem popularni reper Frenkie, inače jedan od sudaca natjecanja, pojašnjava kako se prijaviti i koristiti web stranicu Red Bull RapLika.

No, i prije državnog finala bit će dosta battleova, jer ovo natjecanje uvodi jednu novinu: borbe online. Naime, korisnici stranice moći će brusiti svoju vještinu hip hop improvizacije vježbajući na web stranici, u online borbama jedan-na-jedan „u četiri oka“ sa drugim MC-ijevima, ili u online borbama jedan-na-jedan pred publikom.

Borbe pred publikom održavat će se svakog ponedjeljka u terminu od 20 do 22 sati, a publika će moći da prati borbe i glasa za svoje favorite. Prvi, testni battle već je održan u ponedjeljak 11. travnja , i može se reći da je premijera bila vrlo uspješna. Sudeći po početku, za očekivati je da naredni ponedjeljci od 20 do 22 sati budu središnji termin za hip hop fanove.

Detaljne informacije i prijave na www.redbullraplika.com, a sve vijesti na Facebook stranici natjecanja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close