Melisa Činić SHZA

Red Bull Dance Your Style: Bh. prvakinja pobjednica je i regionalnog finala u Zagrebu

Posebnost ovog natjecanja je što su plesači to morali učiniti na nepredvidivu glazbenu podlogu, a dok je plesni podij ''gorio'', što od vrućine ljeta, što od pokreta, publika je bila ta koja je svojim glasovima određivala tko ide dalje.
Lifestyle / Flash | 15. 06. 2019. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede u Sarajevu u Zetri, bh. predstavnica Melisa Činić (SHZA) iz Tuzle bila je najbolja i u Zagrebu u regionalnom finalu pa će 12. listopada ove godine regiju predstavljati u velikom svjetskom Red Bull Dance Your Style finalu koje se održava u Parizu.

''Nemam riječi, cijelo iskustvo je bilo nevjerojatno. Ne mogu vjerovati koliku sam podršku dobila ovdje u Zagrebu i jednostavno sam presretna'', kazala je oduševljena SHZA nakon veličanstvene pobjede.

Regionalno finale održano je u subotu u Zagrebu gdje su najbolji plesni battleovi jedno naizgled obično dvorište pretvorili u pravu malu gradsku pozornicu na kojoj su pred brojnom publikom snage odmjerili plesači iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

Ukupno 16 plesača iz Hrvatske natjecalo se do posljednje četvorke koja je s četvorkama iz Srbije, Slovenije i BiH nastupila u regionalnom finalu i pokazala svoje umijeće u street danceu i različitim stilovima.

Posebnost ovog natjecanja je što su plesači to morali učiniti na nepredvidivu glazbenu podlogu, a dok je plesni podij ''gorio'', što od vrućine ljeta, što od pokreta, publika je bila ta koja je svojim glasovima određivala tko ide dalje.

Foto: Tomislav Moze / Melisa Činić (SHZA) pobjednica regionalnog Red Bull Dance Your Style natjecanja

Kroz četiri sata bilo je bitno pokazati individualnost, umijeće usklađivanja pokreta s nepredvidivim ritmovima, kao i improvizacije te borbe jedan-na-jedan, a naposljetku i oduševiti publiku koja je cijelo vrijeme motrila najbolje i odlučivala tko ulazi u finale.

Red Bull Dance Your Style ovako je predstavio potpuno novi koncept koji je opušten, dinamičan, bez profesionalnih sudaca i bez ograničenja u glazbenom i plesnom smislu, ali je pred plesače postavio izazove o kojima će se još dugo pričati.

Showman Riđi iz grupe High5 vodio je program za koji je glazbu birao DJ Sani iz Washingtona, dok su u pauzama nastupali Matija Cvek u pratnji gitarista i beatboxera, kao i Usce, pobjednik Red Bull RapLike i njegov MC.

BH reprezentaciju je pored Melise predstavljala i ekipa Tarik i Dženi iz Sarajeva, kao i Toni (Baja b boy) iz Mostara.

Nakon opakih borbi u polufinale su ušli Anis, Shza i Bloo, te Nachos iz Slovenije. Njihove vještine i glasovi publike doveli su u finale Shzu iz BiH i Slovenca Nachosa, a na kraju je u najnapetijem trenutku dana pobjeda mogla ići u samo jedne ruke, a to je zaslužila genijalna Shza.

''Shza i ja smo jedno drugome danas pokazali poštovanje na plesnom podiju. Nije bilo nimalo jednostavno, ali mi je drago da ona putuje u Pariz. Cijela regija se okupila oko ovog natjecanja i na jednom mjestu, a to je nešto što bi trebalo potaknuti cijelu 'dance' zajednicu da češće učini isto'', kazao je Nachos.

Pored novog načina zabave, format natjecanja je napravljen na način da publika bude žiri i sa crvenim ili plavim kartonima odlučuje pobjednika. Samim tim pobjeda koju je odnijela SHZA je još vrjednija jer je pred gostujućom publikom došla do finala i pobijedila.

Svjetsko finale Red Bull Dance Your Style se održava u listopadu u Parizu, a mlada Tuzlanka će predstavljati cijelu regiju. 

Kopirati
Drag cursor here to close