Solidarnost

Real Madrid će donirati milijun eura za izbjeglice

Lifestyle / Flash | 05. 09. 2015. u 11:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni klub Real Madrid donirat će milijun eura za pomoć izbjeglicama koje će biti primljene u Španjolsku, javlja agencija Anadolija.

"U okviru obećanja našeg kluba za društvenu solidarnost donijeli smo odluku o pomoći djeci, ženama i svim drugim ljudima koji su napustili svoje domove bježeći od smrti i rata", navedeno je u priopćenju na internet stranici španjolskog kluba.

Naglašeno je također, da se radi na različitim vidovima pomoći za izbjeglice, te da će biti organizirani i nogometni kampovi za djecu koja budu primljena u Španjolsku.

Predsjednik Upravnog odbora Real Madrida Florentino Perez telefonom je razgovarao se španjolskim premijerom Marianom Rajoyom te mu poručio kako je "kraljevski klub" spreman na suradnju da se pomogne izjeglicama.

Podsjetimo također, da je španjolski nogometaš i igrač njemačkog Bayern Munchena u petak posjetio migrante na željezničkoj stanici u Minhenu i na taj način im dao podršku.

Iz Bayern Munchena je ranije priopćeno da će ovaj klub također izdvojiti milijun eura za pomoć izjbeglicama.

Blizu 50 gradova Španjolske, na čelu sa Madridom i Barcelonom, iskazalo je spremnost za prihvat izbjeglica koje iz ratom zahvaćenih područja bježe ka Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close