Paul

Razvijen novi simulator za prijevremeno rođene bebe

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2016. u 15:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijevremeno rođenim bebama potrebna je posebna njega i briga. Kako bi doktori u tom pogledu stekli bolju rutinu i vještine u timskom radu, bečko startup poduzeće 'SIMCharacters' je razvilo ekstremno realističan simulator, nedonošče rođeno u 27. tjednu trudnoće, 1 kg težine i 35 cm dužine, pod imenom 'Paul', priopćeno je iz predstavništva Grada Beča u Sarajevu 'Eurocomm-PR Sarajevo'.

U priopćenju se navodi da simulator dolazi na austrijsko tržište u listopadu.

Simulator je predviđen za medicinsko osoblje, doktore, medicinske sestre i njegovatelje koji bi se ubuduće puno brže i efikasnije nosili s nepredviđenim situacijama i/ili zdravstvenim komplikacijama nedonoščadi.

Na simulatoru se, primjerice, može simulirati nedostatak kisika ili otkazivanje pluća kod bebe sa popratnim simptomima promjene disanja i promjene boje u licu. Ovisno od reakcija personala puls i prirodna boja kože kao i vitalne funkcije bebe će se vratiti u normalno stanje. Pored toga, tim doktora može trenirati tehnike poput intubacije, ali i komunikaciju unutar tima koji radi pod stresom.

''Bečki stručnjaci su prvi stvorili novi sustav simulatora najnovije tehnologije te su time jasno u prednosti u odnosu na ostale zemlje i bolnice koje koriste tehnologiju simulatora iz 90-ih godina. Cjelokupno tržište za medicinske simulatore godišnje raste za 15 posto. Procjenjuje se da bi vrijednost tržišta do 2020. godine mogla dostići 1,44 milijarde eura'', priopćeno je iz EUROCOMM-PR Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close