optužbe

Ratovi oko 'Ratova zvijezda': 'Sila se budi' je plagijat?!

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2016. u 07:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Producent i redatelj posljednjeg dijela čuvene znanstvenofantastične sage „Ratovi zvijezda“ J.J.Abrams odbacio je sve optužbe da je scenarij plagijat i da sadrži elemente prethodnih epizoda.

„Znao sam da što god radili uvijek bi se našli pojedinci koji bi imali nešto protiv filma. Samo sam se molio da ih bude što je moguc´e manje“, rekao je on. Istovremeno, naglasio je Abrams, cijela ekipa koja je radila na filmu je vjerovala da c´e film biti „nešto zbog čega c´e se ljudi osjetiti posebnim nakon gledanja filma“

„Glavni zadatak je bio da u film ubacimo nove heroje, koristec´i pri tome vec´ dobro poznat scenarij iz prethodnih dijelova sage“, rekao je Abrams. Mnogobrojni ljubitelji čuvenog znanstvenofantastičnog filma „Ratovi zvijezda“ optužili su Abramsa da je nova serija plagijat četvrte epizode sage.

I sam George Lukas, idejni tvorac cijele priče, kritizirao je sedmi nastavak filma, ocijenivši da je kompanija „Walt Disney“, kojoj je 2012. godine prodao licencu za „Ratove zvijezda“, napravila retro–film.


„Meni se to ne sviđa. Ja sam se uvijek trudio da svaki nastavak filma bude jedinstven i različit, da ubacujem nove planete, nove svemirske brodove“, dodao je Lukas, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close