Sarajevo

Rasprodane ulaznice za Red Bull Symphonic

Ulaznice za Red Bull Symphonic, na kojem će Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom, rasprodane su više od tjedan dana prije samog eventa. Po svemu sudeći, može se očekivati pravi muzički spektakl u srijedu 15.
Lifestyle / Flash | 08. 06. 2022. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 15. lipnja, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo nastupit će neka od najpoznatijih imena domaćeg hip hopa uz pratnju Sarajevske filharmonije. U okviru cjelovečernjeg programa, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo će predstaviti svoje najveće hitove u sasvim novom ruhu, u uzbudljivom spoju rapa i klasične muzike.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj već su rasprodane, što svjedoči velikom zanimanju publike, te obećava odličnu atmosferu na audiovizuelnom spektaklu u najavi.

„Drago mi je da su osam dana prije koncerta sve ulaznice već rasprodane, što govori da je interesiranje ogromno i da je event sam po sebi poseban. Nadam se da ćemo nekad u budućnosti imati priliku da ponovimo nastup za sve one koji neće biti u prilici da ga vide ovaj put“, kaže Frenkie.

Probe su u punom jeku, a akteri su više nego zadovoljni razvojem ove nesvakidašnje suradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra.

„Pjesme već poprimaju oblik, i orkestar će im dati potpuno novu dimenziju. Jako mi se sviđa kako pjesme zvuče, tako da sam dobio želju da kompletan sljedeći album radim s filharmonijom“, dodaje naš poznati reper.

Red Bull Symphonic se radi u koprodukciji s Narodnim pozorištem Sarajevo, a partner projekta je Volkswagenov SUV coupè Taigo.

Red Bull Symphonic, projekt koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja, začet je 2020. godine u Beču, kada je u kultnom Wiener Konzerthausu kompozicije drum'n'bass dvojca Camo & Krooked izvodio 74-člani orkestar Maxa Steinera, uz ravnanje svjetski poznatog kompozitora i dirigenta Christiana Kolonovitsa.

Čast da realizira drugo izdanje Red Bull Symphonica u svijetu pripala je Bosni i Hercegovini, odnosno poznatom bh. producentu Indigu, koji je prošle godine uz 18-člani gudački orkestar Victoria String Orchestra u sarajevskom Domu mladih izveo kompozicije sa svog solo prvijenca „Victoria“.

Ovo, drugo bh. izdanje Red Bull Symphonica, još je ambicioznije i obećava jedinstven audiovizualni spektakl, a jedan od ključnih detalja bit će upravo prisustvo gledatelja, kojih zbog epidemioloških mjera prošle godine u Domu mladih nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close