Prirodni raj pored Mostara

Nema mira u mirovini - Farmu pretvorili u malu ''školu u prirodi''

U četvrtak, 05.04.2018. je otvaranje sezone na Ranču, a s početkom u 16:30h zečevi i tim iz LoLa klaunovi će prirediti veliku zabavu za najmlađe s potragom za jajima i nagradama.
Lifestyle / Flash | 04. 04. 2018. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maleno obiteljsko imanje na Buni, postalo je pravi raj za odmor u prirodi, a otvaranje sezone je upravo u četvrtak. 5. travnja.

Farma RANČ na Buni (Lakševine) dobro je poznato izletište i ''škola u prirodi'' u kojoj djeca (i odrasli) doživljavaju promjenu vegetacije i životinje kroz godišnja doba, a vodi ga bračni par umirovljenika.

''Započeli smo s uređivanjem malog raja za svoju unučad i u konačnici ga pretvorili u mali raj za svu dječicu'', rekao je za Bljesak.info bračni par Raič, koji vodi imanje.

 Uz mirovinu,  kako kažu, Ranč je i dodani izvor prihoda.

''Sve je počelo slučajno, došli smo iz grada u prirodu, opustili se i našli svoj mir. Fizički se umorimo, ali psihički rasteretimo. Radimo sa zadovoljstvom, a malo po malo imanje je raslo. Mi sadimo i proizvodimo sve ekološko, što je našlo svoje kupce. Kada nam dođu gosti trudimo se ugostiti ih domaćinski i ponuditi im sve uzgojeno i proizvedeno u našem dvorištu'', objasnio je Zdravko Raič, dodajući da im je najvažnije da svojim posjetiteljima priušte ugodan boravak u prirodnom okruženju.

''Ovdje se prije svega uživa u prirodi kroz igru s umiljatim životinjama - konji, paunovi, zečevi, kornjače, koze, mnoge vrste ptica i još mnogo toga'', rekli su nam voditelji Ranča.

''Dolaze nam  male ekskurzije, imamo škole u prirodi, organiziramo razna događanja. Sve posjetitelje, naravno počastimo domaćim proizvodima. Na RANČ svatko može doći kada god želi. Ali s obzirom da često imamo velike grupe za "školu u prirodi" kada je istovremeno više autobusa na Ranču, uvijek je bolje najaviti se ranije kako biste izbjegli pretjeranu gužvu i imali svoj mir s životinjama. Naravno, uvijek ste dobrodošli i kad god dođete dobit ćete domaći kolač, likere i slično, a za ručak je ipak potrebna najava na vrijeme'', dodali su.

Inače, u četvrtak, 05.04.2018. s početkom u 16:30h zečevi i tim iz LoLa klaunovi će prirediti veliku zabavu za najmlađe s potragom za jajima i nagradama.

'' Dan otvaranja sezone RANČ-a je se poklopio sa svjetskim Danom juha, pa ćemo u četvrtak gostima pokloniti i porciju neobičnih juha, uz uobičajeno domaće kolače, sokove, kavu, domaće likere'', poručili su voditelji Ranča, pozivajući sve na maleni odmor i bijeg od gradske buke.


Kopirati
Drag cursor here to close