Hrvatski avanturist

Mostar: Putopisno predavanje i projekcija filma Nikole Horvata

O svom hodačkom iskustvu gost-predavač je napisao dvije knjige.
Lifestyle / Flash | 23. 02. 2022. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Balkana Outdoor poziva planinare i outdoor entuzijaste da u subotu, 26.02.2022. godine u 19:00 u zgradi Građevinskog fakulteta u Mostaru (Sjeverni logor, dvorana 101, prvi sprat) prisustvuju putopisnom predavanju ''Zašto planinarim i što mi je sve ovo trebalo'' na kom će iskusni hrvatski avanturist Nikola Horvat Tesla govoriti o svom bogatom iskustvu višednevnih pohoda najpoznatijim svjetskim mega stazama.

  / 

O svom hodačkom iskustvu gost-predavač je napisao dvije knjige ''Priča s Pacific Crest Traila'' i ''Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače''. Nikola Horvat je također autor nagrađivanog dokumentarnog filma ''Why Do I Hike'' koji na YouTube kanalu ima preko milijun pregleda.

Predavanje u Mostaru je dio mini turneje u okviru koje će Nikola Horvat posjetiti još Banju Luku, Sarajevo i Podgoricu. Cilj organizatora je da domaćim planinarima predstavi nedovoljno promoviran koncept ''thru-hikinga'' koji podrazumijeva višednevno ili višemjesečno planinarenje stazama koje povezuju najatraktivnija prirodna prostranstva jedne a nekad i više zemalja.

  / 

Osim promocije same aktivnosti, organizator želi publiku usmjeriti na mega trail ''Via Dinarica'' koji na sličan način može postati okosnica razvoja thru-hikinga u Bosni i Hercegovini i regiji.

''Smatramo da je potrebno domaće planinare osnažiti novim saznanjima o adekvatnoj pripremi za višednevno planinarenje mega trailovima, predstaviti im elementarnu i naprednu opremu koja je neophodna za ovakve izazove u prirodi, naučiti ih kako da planiraju vlastite višednevne pohode, ukazati im na objektivne prijetnje ali i benefite koje život na stazi donosi. Također, kroz seriju predavanja zajedno s kompanijom INA – Crna Gora i Nikšićkim pivom koji su naši partneri želimo podržati aktuelnu kampanju prikupljanja sredstava za novi izazov koji je pred Nikolom Horvatom. Naime, u travnju 2022. godine, ovaj avanturist započinje pohod Continental Divide Traila dugog 5000 km tijekom kog planira snimiti novi film ''Why do I hike 2 - hardships of a thru hike''.

  / 

''Ujedno, zahvaljujemo se Građevinskom fakultetu u Mostaru koje je prepoznalo značaj ovog putopisnog predavanja te nas kao domaćini susreta dočekuju u svojim prostorijama u subotu večer od 19 sati'', poručili su iz organizacije Balkana Outdoor.

Kopirati
Drag cursor here to close