Bijelo Polje

Pudarić mostarske mališane razveselio paketićima

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2015. u 17:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamdesetak pravoslavne djece iz Bjelopoljske kotline kod Mostara dobilo je drugog dana Božića paketiće koje je osigurao potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda Svetozar Pudarić.

Pudarić je podijelio paketiće djeci u crkvi Vaznesenja Hristovog u Bijelom Polju, zajedno s parohom Nebojšom Radićem, prenosi Srna.

Pudarić je rekao da je izuzetno sretan što ima čast da u vrijeme Božića uveseli malu djecu.

"Drago mi je da sam i u Bihaću i ovdje u Mostaru podijelio radost ovog velikog hrišćanskog praznika. Posebno mi je drago što sam radost Božića podijelio i sa djecom iz Bijelog Polja. Volio bih da ovakve radosti osjećamo svi što više i duže i u sljedećoj godini", ističe Pudarić.

Potpredsjednik FBiH bio je pozitivno iznenađen brojem povratničke djece i mladih u ovom mostarskom prigradskom naselju, te se zanimao za život povratnika i njihove probleme, javlja Srna.

Paroh Nebojša Radić prenio je Pudarću da su problemi povratnika brojni, te da se najviše odnose na nemogućnost zaposlenja.

Radić je rekao da je Božić u ovom mjestu, kao i prethodnih godina, dočekan sa velikom radošću, bez obzira na brojne povratničke nedaće.

Radić je zahvalio Pudariću što je obradovao djecu iz njegove parohije.

Kopirati
Drag cursor here to close