Dobar početak godine

Prvog dana 2016. godine Čapljina najtopliji grad u državi

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2016. u 13:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan nove 2016. godine u većem dijelu Bosne i Hercegovine obilježilo je pretežito suho vrijeme bez padalina. U Hercegovini je osvanuo sunčan dan uz blagu naoblaku, dok je u Bosni pretežito oblačno.

Najtopliji grad u državi prvog dana nove 2016. godine je Čapljina sa 8 stupnjeva Celzijevih, potom slijede Neum sa 7 i Trebinje sa pet stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne doći će do jačeg naoblačenja sa zapada što će uvjetovati kišu, a u višim područjima snijeg. Na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne padaline se očekuju u večernjim satima.

Padaline će biti slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar će biti slab, uglavnom istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od -3 do 2, a dnevne od 2 do 8, a na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu sutra će prijepodne biti sunčano uz umjerenu naoblaku, poslijepodne bit će pretežno oblačno. Padavine se očekuju u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko -4, a dnevna oko 2 stepena.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Goražde -5, Bugojno -4, Ivan-sedlo -3, Bijeljina, Kupres, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica -2, Banja Luka, Gradačac, Tuzla, Zvornik -1, Bihać, Doboj 0, Livno, Zenica 1, Trebinje 5, Neum 7 i Čapljina 8, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close