Sarajevo

Prvi Men's day: I BIH obilježila dan muškaraca

Lifestyle / Flash | 19. 11. 2016. u 13:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Men's day Bosne i Hercegovine organiziran je danas u Sarajevu.

''Obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca prvi put organizirano je danas u Sarajevo City Centru, u jednom od najprometnijih mjesta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i prvi put se obilježava u BiH'', kazao je Feni jedan od organizatora, tv voditelj Ajdin Kulenović.

Naglasio je da su organizatori za pripremu obilježavanja Međunarodnog dana muškaraca imali malo vremena, ali su uspjeli okupiti mnogo ljudi i brendova koji su prepoznali ovaj projekt kao nešto zanimljivo i podržali ga.

''U SCC-u danas imamo veliki broj nagradnih igara, prezentaciju sporta, zdravlja, edukaciju, tehnologije, putovanja, igrice, sportske priče i ovdje je većina stvari koje muškarci vole i koje su muškarcima zanimljive'', kazao je Kulenović.

Naglasio je kako će neke od nagrada biti i masaže, te putovanje u Krakov za Novu godinu.

''Cijeli dan će biti zanimljivo'', kazao je Kulenović i pozvao sve muškarce i žene da posjete danas SCC.

Svi zainteresirani i muškarci i žene mogu doći danas do 19.00 sati u SCC kako bi sudjelovali u obilježavanju prvog Men's day BiH.

Men's day BiH ima za cilj promociju kvaliteta vrijednosti muškaraca u društvu i obitelji.

Organizator događaji su agencija Jungle Tribe, te televizijski novinari Ajdin Kulenović, Denis Huseinbegović i Muhamed Mizić koji su odlučili da organiziraju i dan muškaraca u BiH.

Međunarodni dan muškaraca se obilježava u više od 60 zemalja svijeta, a inauguriran je 1999. godine na Trinidadu i Tobagu.

Danas se obilježava, ne samo u BiH, već i u Australiji, Indiji, Kini, SAD-u, Singapuru, Malti, Mađarskoj, Irskoj, Kanadi, Danskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close