JwF

Prvi Jam Session četverosatnom svirkom rasplesao Mostar

Lifestyle / Flash | 18. 02. 2017. u 20:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Mostaru održan prvi Jam Session, u organizaciji "Jam with friends" projekta, otvoren za posjetitelje u prepunom Black Dog Pubu gdje su se okupili različiti muzičari i svirali jedni s drugima smjenjujući se na sceni u različitim i spontanim kombinacijama.

Večer je otvorio "Hoochie coochie man" trio u proširenoj kombinaciji s Gabrijelom Prusinom (Mostar Sevdah Reunion, Groove Studio, JWF) kao podrškom na hammond-u, Ervinom Husagićem (Floridus) na bubnjevima i Nedimom Kurtovićem (Rock School Blues Band) na basu . Slušatelji su putovali kroz blues, rock, jazz standarde uz izvrsne interpretacije, improviziranja i prijateljsko druženje iskusnijih i mlađih muzičara.

Izvrsna prilika mladim potencijalima za učenje i slušanje muzike se pružila u trenutku kada su se na scenu popeli : Ante Galić (gitara), Nikola Galić (bas / ZOSTER), Gabrijel Prusina i Seno Trnovac (bubnjevi / Mostar Sevdah Reunion). Večer je apsolutno kulminirala modernim duhom i progresijom nakon što su se na scenu popeli: Sanjin Oručević (bass), Dino Kadragić (bubnjevi), Gabrijel Prusina (hammond), Saša Vrdoljak (vokal), Anja Rikalo (vokal) i otkriće večeri - Ivan Gajić koji je prosto briljirao na gitari, pružio ljudima priliku da ga poslušaju, te poveo svirku u novom pravcu. Ovakvi momenti su, pored svega i glavni cilj JWF projekta. JWF pruža priliku da se te iste dragocjenosti u muzici zabilježe, te ne odu u zaborav.

U konačnici se na sceni smijenilo otprilike trideset različitih muzičara kroz četverosatnu svirku bez pauze iako to zvuči nevjerojatno.

U Black Dog Pubu se tražilo mjesto više, te se sjedilo na balkonu unatoč niskim temperaturama. Večer je zabilježena video i audio studijskom opremom Groove studija (audio) i BONK studija (video) dok je ekipa neumorno čuvala kamere, smjenjivala se i radila bez stanke uz glazbene instrumente koje je osigurala Rock Škola Mostar. Ovo je samo prvi u nizu događanja koja slijede.

Kopirati
Drag cursor here to close