Planinarka Azemina Prevljak

Prva žena u Konjicu koja je uspješno završila Challenge 2000+

Planinarka Azemina Prevljak, članica PD Borašnica iz Konjica, postala je prva žena u ovom gradu koja je uspješno završila popela 78 vrhova iznad 2.000 metara nadmorske visine na 12 bh. planina.
Lifestyle / Flash | 16. 01. 2021. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarka Azemina Prevljak, članica PD Borašnica iz Konjica, postala je prva žena u ovom gradu koja je uspješno završila Challenge 2000+, odnosno popela 78 vrhova iznad 2.000 metara nadmorske visine na 12 bh. planina.

Ponosna je, kaže, što je uspjela završiti jedan veoma težak planinarski izazov, čime je postala i peta žena, odnosno 28. planinar u BiH koji se upisao na listu ovog atraktivnog planinarskog poduhvata.

''Drago mi je što sam uspjela popeti ovih 78 vrhova, ali mi je i žao što sam trenutno jedina žena u Konjicu koja je završila Challenge 2000+. Nadam se da će nas uskoro biti više, jer je ovo, zaista, jedno posebno iskustvo'', kazala je Prevljak za Dnevni avaz.

Azemina se planinarenjem bavi posljednjih deset godina.

Ona je Challenge 2000+ počela i završila na Prenju, planini koja s pravom, kaže Azemina, nosi epitet ''bosanskohercegovački Himalaji''.

Kopirati
Drag cursor here to close