19. rođendan

Proslavljeno 19 godina postojanja Los Rosalesa

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2016. u 12:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales' obilježio je u petak u Mostaru prigodnim programom svoju 19. obljetnicu rada.

Tom prigodom upriličena je izložba kreativnih radova korisnika i učenika te sportsko natjecanje na kojem su, uz štićenike Centra sudjelovali i njihovi prijatelji, odnosno učenici iz redovnih škola grada Mostara.

Osim toga, održana je i prezentacija rada Centra, od njegovog osnutka, pa sve do danas. Po riječima direktorice Centra Mirne Mezit, 'Los Rosales' trenutno svakodnevno skrbi tj. obrazuje, rehabilitira i socijalizira 134 korisnika. No, taj broj varira s obzirom na to da u Centar svakodnevno pristižu novi korisnici.

Najveći problem u radu Centra predstavljaju financije, odnosno to što se Centar, iako je jedinstveni pravni subjekt, ne tretira tako, već se kako je sastavljen iz različitih segmenata tako i financira.

Naime, Osnovna škola se financira putem županijskog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i trezora, dok se radno-rehabilitacijska radionica, rezidenti smještaj i vrtić financiraju putem granta Grada i Ministarstva rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Taj problem pokušavamo riješiti svih ovih 19 godina, kazala je Mezit te dodala kako bi se svi problemi riješili kada bi se Centar 'Los Rosales' stavio 'pod jedan krov' i tako se i tretirao.

Inače, Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama 'Los Rosales' Mostar radi na socijalizaciji, rehabilitaciji, odgoju, obrazovanju i radnom osposobljavanju djece i mladih s posebnim potrebama. Cilj je Centra osposobljavanje svih osoba s posebnim potrebama za samostalno sudjelovanje u različitim oblicima društvenog života, te da postanu odgovorne, samostalne i radno sposobne osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close