Potraga za autorom

Pronašao poruku u boci staru preko 80 godina

Pitajući se je li poruka zaista napisana prije 82 godine, Hill je vidjevši natpis na kartonu Cawley Bros Ltd., a pretragom po internetu, pronašao podatak da je ova tvrtka bila registrirana 1931. godine u Jerseyju, što ga je uvjerilo u autentičnost da
Lifestyle / Flash | 28. 02. 2020. u 21:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nigel Hill šetao je svog psa u Jerseyju, na Kanalskim otocima kada je naletio na staru staklenu bocu, piše Index.hr.

U njoj je pronašao rukom napisanu poruku od 5. rujna 1938. godine koja glasi: "Može li pronalazitelj ove poruke biti ljubazan i kontaktirati Johna Stapleforda, 18 Fitzjohn Avenue, Barnet, Engleska i predati mu ovu fotografiju."

"Dok smo se vraćali iz šetnje, primijetio sam neobičnu bocu, do polovice uronjenu u pijesak i zapazio da se u njoj nalazi zamotan papir", rekao je Hill za Global News.

Nigel je, odnijevši bocu kući, morao razbiti jedan njen dio kako bi došao do poruke.

Pitajući se je li poruka zaista napisana prije 82 godine, Hill je vidjevši natpis na kartonu Cawley Bros Ltd., a pretragom po internetu, pronašao podatak da je ova tvrtka bila registrirana 1931. godine u Jerseyju, što ga je uvjerilo u autentičnost datuma koji je na njoj napisan.

Umjesto da poruku zadrži za sebe kao uspomenu, Hill se upustio u istraživanje njenog porijekla.

Uz pomoć društvenih mreža, uspio je pronaći osobu koja trenutačno stanuje na adresi koja je navedena u poruci.

"Sadašnji stanari nisu poznavali Stapleforda, ali su pronašli dokument iz kojeg se vidi da je Stapleford tu nekretninu kupio 1921. godine", rekao je Hill.

Ipak, Hill se na tome nije zaustavio, već je pokušao otkriti i autora ove čudnovate poruke, kao i to što je on radio u Jerseyju te godine.

"Moguće da je poruku napisao John de Weldycz Stapleford, koji je nosio nadimak Jack, i živio je od 1890. do 1980. godine. Jack je najvjerojatnije dolazio u Jersey na proslavu vjenčanja brata svoje žene, Fredericka Cecila Hattera s Muriel Kathleen Larabalestier koja je održana u St. Luke’s Church, ovdje na otoku", objašnjava Hill.

"Ipak, vjerojatnije je da je Staplefordov sin, John, koji je također bio prisutan na vjenčanju i koji je tada imao 14 godina, autor ove poruke. Obitelj je u Jersey najvjerojatnije stigla morem iz Weymoutha, na jednom od parobroda koji su prevozili putnike do Kanalskih otoka, tijekom 30-ih godina prošlog stoljeća", pojašnjava Hill.

Autentičnost rukopisa Johna Stapleforda potvrdila je njegova kći. Razlog zbog kojeg je on napisao ovu poruku, ostaje i dalje misterij.

Kopirati
Drag cursor here to close