Prognoza i ceste

Proljeće se zagrijava: Temperature do 25 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 31. 03. 2016. u 06:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Goražde 4, Kupres i Sokolac 5, Drvar 6, Jajce i Tuzla 8, Bugojno, Doboj, Ivan-sedlo, Stolac i Zenica 9, Sarajevo 10, Bijeljina, Mostar, Prijedor i Trebinje 11, Banja Luka, Livno i Sanski Most 12, Zvornik 13, Bihać, Gradačac, Neum i Srebrenica 14 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 25 stupnjeva.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, danas će pozitivno djelovati na opću sliku, a tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san.

U Bosni i Hercegovini jutros su povoljni uvjeti za vožnju i slabiji promet vozila. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, savjetuje se opreznija vožnja.

Od puteva s aktualnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 Potoci-Mostar-Doljani gdje se radovi izvode na dvije dionice- Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići), kao i magistralni put M-16.2 Jablanica-Prozor gdje se zbog radova na asfaltiranju prometuje jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave.

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji mosta preko rijeke Bosne, na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica.

Predviđeno je da se za vrijeme izvođenja radova promet preko mosta odvija u smijeru Zenica-Žepče, dok će se za smijer Žepče-Zenica vozila preusmjeriti na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close