gdje su nakon filma E.T.

Prokletstvo rane slave: Gdje su djeca iz kultnog Spielbergova filma?

Lifestyle / Flash | 02. 01. 2017. u 14:22 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Henry Thomas, Drew Barrymore i Robert MacNaughton svijetu su postali poznati nakon što su 1982. godine igrali svoje dječje filmske uloge u Spielbergovu kultnom filmu "E.T" (Vanzemaljac).

Činilo se kako su im tada otvorena vrata filmskoga raja. No, što se kasnije događalo s njima?

Henry Thomas (u filmu Elliott) u početku se uopće nije snalazio u ulozi male filmske zvijezde.

"Bio sam toliko poznat da više nikamo nisam mogao izaći. Bilo je kao da sam cirkuski čudak", kaže on, dodavši kako se kasnije više nije usuđivao ni izići iz kuće.

I dok je kao 11-godišnji dječak postao zvijezda koja se ustručava napustiti skrovište zvano roditeljski dom, 90-tih godina on se okušao kao pjevač i autor pjesama banda "The Blue Heelers".

Nastavio se bavit i glumom, a imao je uloge s Bradom Pittom, kao njegov brat u filmu "Legenda o jeseni", te također s Leonardom DiCapriom i Cameron Diaz u "Gangs of New York".

Radio je i na soundtracku za film "Honey Baby" (2006.).

U novije vrijeme nalazimo ga u američkoj seriji "Sons of Liberty".

Bez obzira na kasnije uloge i projekte, i danas ga najčešće identificiraju s dječakom iz E.T. vremena.

"Svakodnevno mi se događa da netko kaže 'hej, ti si onaj iz E.T.-ja', a gotovo da ne prođe dan bez da mi netko na telefon kaže 'E.T. phone home', ispričao je ovaj 45-godišnjak za "The Mirror".

Robert MacNaughton

Elliotova brata Michaela u filmu 'E.T.' igrao je Robert MacNaughton. Za to ostvarenje je 1982. godine, kao 17-godišnji mladić, dobio priznanje "Young Artist Award" za najbolju sporednu ulogu.

Iako je 80-tih igrao u još sedam dječjih filmova, nije više mogao 'dobaciti' do uspjeha iz Spielbergova filma. U 90-tim se MacNaughton okušao kao kazališni glumac, ali bez velikog uspjeha. Nakon toga je odlučio promijeniti profesiju te se u Phoenixu zaposlio kao službenik u pošti.

Od 2012. radi kao poštar u New Jerseyju. Povratak hollywodskim filmovima za njega je došao 2014. u trileru "Laugh Killer Laugh", a igrao je i jednu sporednu ulogu u filmu "Frankenstein vs. the Mummy".

Drew Berrymore

Kao slatkica Gertie u Vanzemaljcu, imala je Drew Berrymore samo sedam godina. Kratko nakon ove dječje slave, došao je pad.

Prvo svoje pijanstvo doživjela je s devet godina, te je kasnije u tinejdžerskoj dobi imala velike probleme s alkoholom i drogama, zbog čega je kao 13-godišnjakinja prvi put završila u klinici za odvikavanje.

Nakon što je postala čista, vratila se filmu i ostvarila niz zapaženih uloga u Hollywoodu. Rodila je i dvoje djece.

Ostali glumci iz filma "E.T."

Lik Vanzemaljca nije neka vrsta lutke ili specijalni efekt, nego je u tom kostimu bila Tamara De Treaux. Odgovarala je savršeno jer je kao patuljak bila visoka samo 79 centimetara.

Tada je imala 22-godine, a Spilberg je od svih koji su se zavlačili u kostime vanzemaljaca tražio da se ne pojavljuju u stvarnosti, kako se ne bi narušio sam imidž I.T.-ja.

Ipak, nije željela o tome šutjeti čitav život pa se ispričala nekim američkim časopisima istinu o sebi, nakon čega je dobila još neke uloge u filmovima fantazije. Umrla je 1990., u 31. godini života, od zatajenja rada srca.

Simpatični vladin agent Keys bio je u filmu glumac Peter Coyote. Nakon "E.T.-ja", odigrao je veći broj zapaženih uloga.

Za vrijeme olimpijade u Salt Lake Cityju, skupa s glumačkom kolegicom Glen Close, vodio je milijunsko gledateljstvo kroz svečanost otvaranja igara.

Njegova autobiografija o hippie godinama "Sleeping where I fall" postala je bestseler u Americi. Dva puta se ženio i prakticira zen budizam.

Dee Wallace, Elliottova majka Mary, kasnije je najviše nastupala u horor filmovima.
Unatoč više od 190 filmskih i televizijskih uloga, velika hollywoodska karijera joj je izostala.
Privatno je imala turbulentan život, obilježen s tri braka.

Sve u svemu, moglo bi se kazati: osim Berrymore i Coyotea, svi ostali pamtit će se se isključivo po ulogama u filmu "E.T".

Kopirati
Drag cursor here to close