Program za petak, subotu i nedjelju

Spoj zabave, edukacije i humanosti - program Advetna u Mostaru

Radni tjedan se bliži kraju, a zabave na Adventu neće nedostajati!
Lifestyle / Flash | 08. 12. 2017. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se u četvrtak Mostar ujedinio i osvijetlio nebo, sa željom da Ana Rita ozdravi, kupnjom lampiona za Anu se skupilo 1600KM. Svaka pomoć je dobro došla da se Ani Riti ostvari želja da ozdravi i zapleše, a majka Marija se zahvalila svima na podršci.

Nastupili su....

''Od samog otvaranja Adventa nastupili su nam brojni umjetnici, počevši od Mostarskih mažoretkinja, Hrvatske glazbe Mostar, nastupila je Vokalno instrumentalna skupina Otkrivenje, Sinergije, Trio Mirakul. Na našoj bini predstavili su se i mališani iz JU Dječji vrtići Mostar, učenici Srednje škole likovnih umjetnosti organiziraju radionice slikanja, te uče naše posjetitelje osnovama slikanja izrađujući minijature koje će se pred sam kraj Adventa prodavati u humanitarne svrhe. Mali teatar nam je nastupio s predstavom Super junaci iz  tvornice igračaka, a sve mališane očekuje još nekoliko predstava ovog kreativnog teatra. Naravno tu je i naš animator Šeširko koji neumorno zabavlja sve naše posjetitelje'', napisali su organizatori u priopćenju.

Petak, kraj radnog tjedna je sigurno dobar dan za zabavu. Šeširko danas izvodi žonglersku predstavu, dok će se u 18 sati održati koncert ''Narodno blago''. HKUD Goranci i HKUD Rodoč prisjetit će se naših starih i toplih običaja i tradicije.

Foto: Bljesak.info / Fotografija s godišnjeg koncerta HKUD Rodoč "Blago Naše" 

Ovo je idealna prilika da se stari prisjete naših toplih običaja, a da mladi koji ne znaju vide i nauče kako je to nekada bilo na našem hercegovačkom kršu, smatraju organizatori.

Bebekov prateći bend

U petak u 20 sati nastupa popularni Afrodita band, glazbenici koji su često pratnja Željku Bebeku, pa  zabave sigurno neće nedostajati.


Subota 9.12 je rezervirana za dječje radionice i glumu. U 12 sati  nastupa predstava „Sunčani vrtuljak“ namijenjena je našim najmlađim posjetiteljima, bebema od 6-36 mjeseci i djeci nižeg predškolskog uzrasta.

Predstava za bebe

''Sunčani vrtuljak''  je lutkarsko-edukativna predstava koja na kreativan, a prije svega pedagoški prilagođen način, prati avanture likova Mišice i Mede kroz godišnja doba.  To je priča o prijateljstvu, ali i o metamorfozi prirode kroz četiri godišnja doba. Svako godišnje doba prikazuje novu avanturu svojih junaka male Mišice i njenog najboljeg prijatelja Mede.  Prekrasno oslikana scenografija i kostimi naših junaka, te glazba Antonija Vivaldija uvest će bebe, njihove roditelje i ostalu djecu u svijet teatra i umjetnosti i dočarati im svijet scene, lutke, rekvizite i igre.

Predstavu je osigurala Raiffeisen banka, koja ovom prilikom na i Adventu poklanja predstavu mostarskim mališanima i njihovim roditeljima.

U 17 sati Narodna knjižnica HNŽ-a će sve malene posjetitelje učiti kako da izrade origami božićne ukrase.

Humanitarna plesna revija za Minores

U 18 sati počet će humanitarna plesna revija za Minores, u kojoj će članovi mostarskih plesnih skupina, zaplesati za  sugrađane koji su u potrebi.

Sve građane ovom prilikom pozivamo da dođu, pogledaju naše talentirane plesače i plesačice te doprinesete onoliko, koliko je u vašoj moći.

Iz Minoresa su nam prenijeli kako je njihovim članovima potrebna hrana, sanitarije, odjeća, potrebno je zapravo sve što je potrebno i jednom kućanstvu.

Nakon humanitarne plesne revije, Šeširko će nas počastiti vatrenom senzacijom i napravit će fire show, a subotnja večer završit će se s disco večeri na klizalištu.

U nedjelju počinje Advent talent

U nedjelju od 15 sati pa do 18 sati animator Šeširko i maskote iz popularnih crtanih filmova će već zabavljati sve mališane na Adventu, a u 18 sati Mali teatar će izvesti predstavu ''Abeceda književnosti'' koja je nastala u suradnji sa pedagozima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

Specifičan način izvođenja predstave i odlične glumačke kreacije daju predstavi svježinu, zaigranost i energiju koju djeca lako prate, a odrasle s užitkom vraća u njihove školske dane. Abeceda književnosti je zamišljena kao nastavni sat jezika gdje se na opušten i šaljiv način govori o bajkama, basnama, poeziji, piscima, ali i životnim poukama koje se u velikim djelima nalaze.

Omogućite svojim mališanima drukčiju večer, uživajte u dječjoj predstavi i druženju sa djelima koji su obilježili svijet književnosti.

Nakon edukacije nedjelja se završava fenomenalnom zabavom u 20 sati organizira se prvi ''Advent karaoke talent''!  Advent u Mostaru organizira karaoke natjecanje pod nazivom ADVENT TALENT.

  / Najavni plakat za Advent talent

''Okušaj svoje vokalne sposobnosti i ludo se zabavi! Nakon tri nastupa, počevši od 10.12., kao glavnu nagradu pobjednik dobiva all inclusive noćenje za dvije osobe u ski-centru Stožer Vrana na Kupresu (snowpark-kupres.com). Prijave za karaoke natjecanje s osnovnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon) pošaljite na mail adventmostarprogrammail.com ili na Facebook stranicu'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close