Šešir Michaela Jacksona

Prodaje se slavno pokrivalo za glavu

Kralj popa na vrhuncu slave skinuo je šešir dok je pjevao svoj hit ''Billie Jean'', izvedbu koju je 16. svibnja 1983. emitirao američki NBC.
Lifestyle / Flash | 19. 09. 2023. u 11:38 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neposredno prije nego što je izveo svoju prvu mjesečevu šetnju, prepoznatljiv plesni pokret, Michael Jackson bacio je svoj šešir s pozornice, a to slavno pokrivalo za glavu prodaje se 40 godina kasnije na aukciji u Parizu.

Bilo je to 25. ožujka 1983. kada se obilježavala 25. obljetnica postojanja poznate izdavačke kuće Motown, navodi Hina.

Glavna atrakcija na dražbi

Kralj popa na vrhuncu slave skinuo je šešir dok je pjevao svoj hit ''Billie Jean'', izvedbu koju je 16. svibnja 1983. emitirao američki NBC.

Vrijednost šešira procijenjena je na 60.000 do 100.000 eura i bit će glavna atrakcija na dražbi koja će se 26. rujna održati u hotelu Drouot u Parizu, gdje će biti ponuđeno oko 200 rock memorabilija.

Događaj organiziraju galerija Artpèges i aukcijska kuća Lemon Auction koja je prošle godine izazvala senzaciju gitarom Noela Gallaghera, razbijenom na večeri razlaza Oasisa. Prodana je za 385.500 eura s dodatnim troškovima.

Čovjek po imenu Adam Kelly uzeo je Jacksonov šešir, ''misleći da će pjevačevo osoblje doći po njega, ali nije'', rekao je Arthur Perault iz galerije Artpeges, dodavši da je vrijednost Jacksonovih predmeta u posljednje vrijeme pala zbog ''prodaje krivotvorina i optužbi podignutih protiv njega''.

'Fedora' prošla kroz nekoliko privatnih zbirki

Kelly je šešir čuvao nekoliko godina, a zatim ga je prodao jednome američkom kolekcionaru. No slavna 'fedora' prošla je kroz nekoliko privatnih zbirki i sada se nudi na dražbi u Parizu, kazao je Perault.

''To je prvi model fedora šešira koji je kralj popa nosio na svojim nastupima'', ističe Perault.

Na aukciji se, među ostalim predmetima nude i gitara u vlasništvu legendarnog bluesmana T-Bonea Walkera koja bi mogla postići cijenu do 150.000 eura, odijelo koje je nosio Martin Gore iz Depeche Modea i jedna od Madonninih zlatnih ploča.

Kopirati
Drag cursor here to close