Modni trend

Pročitajte povijest tajica: Kad nema para, one se nose

Lifestyle / Flash | 22. 06. 2016. u 10:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajice su ženski modni trend koji je zaista postao uobičajen i rasprostranjen. Reći će neki kako žene možda s njim i pretjeruju, a teško je povjerovati da su njega u povijesti počeli nositi zapravo muškarci.

Prve tajice napravljene od kože jelena  bile su sastavi dio odjeće za lov. Kasnije su postale sastavni dio svake vojne uniforme. S obzirom da je vojnicima bilo potrebno da budu tople, počele su se šiti tajice od vune.

Svilene tajice za bogatije

Tajice su u prošlosti voljeli nositi apsolutno svi slojevi. Jedina je razlika bila u materijalima od kojih su bile rađene, pa je tako bogatiji sloj uživao u svilenim tajicama, dok se onaj manje imućan morao zadovoljiti s tkaninama poput pamuka.

#latexpants #latexdress #pvc #highheels #legging #wetlook #wetlookleggings

Fotografiju objavljuje Leather (@leather1992)Lip 22, 2016 u 1:13 PDT


Postale su sastavnim dijelom odijela za konjički sport i jahanje, te dio baletske opreme.

Žene počinju nositi tajice u 80-tim

Čisto ženstveni komad odjeće tajice su postale u 80-ima u vrijeme velike svjetske financijske krize. Naime, bile su jeftini komad odjeće koji se lako kombinirao s drugim odjevnim komadima. Poslužile su kao zamjena za skupe hlače koje nisu svi mogli imati. Osim toga, ljudima su pružile komfor za malo novca.

Vean este gran y buen culo que nos dejaron... OS gusta? #legings #sexy @colombianas_bellas2

Fotografiju objavljuje sexy chicas (@sexy.girls.hot.official)Tra 7, 2016 u 1:57 PDT

 

Zbog toga su se tajice zasigurno ponovo vratile u modu. Naime, u vrijeme velike financijske krize tajice se 2009. godine ponovo vraćaju na modne piste. Tada su glavni hit na modnim pistama bile kožne tajice.


Osim kožnih tajica, u modi su bile tajice su uzorcima, pa su se tako nosile tajice leopard uzorka. Također tajice u bojama su bile veliki trend.

Tajice nisu hlače

Žene u BiH su opasno prihvatile ovaj trend, te su tajice počele kombinirati za sve prigode. To ne čudi s obzirom da im se cijena kreće od 5 do 30 KM.

? Jevrejska 3,I sprat,Zrenjanin Vase Pelagica 1,Novi Sad Vidimo se ??

Fotografiju objavljuje INES?? (@inesboskovic1)Ožu 3, 2016 u 6:25 PST


No, treba imati na umu da su tajice uske i da su odjevni komad koji ne može na svakome dobro izgledati. One naglašavaju liniju tijela i preporučuje se da ih nose žene sa zgodnim nogama i vitkim tijelom. Tajice su neki proglašavali i vražjim djelom jer su preizazovne za muškarce zbog činjenice da, preuske a često i prozirne, otkrivaju skoro pa sve.

Kopirati
Drag cursor here to close