Žene kreiraju identitet

Problem je u ženama, one se moraju mijenjati

Lifestyle / Flash | 25. 03. 2015. u 18:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Problem je u samim ženama i one se moraju mijenjati'', rekla je Enisa Bukvić večeras u Mostaru na predavanju "Multikulturalizam i položaj žena u društvu".

U organizaciji Udruženja žena "Univerzum" Mostar u kući Svetozara Ćorovića u Mostaru upriličeno je predavanje gdje je Bukvić govoreći o elementima multikulturalizma kazala kako je naš identitet u suštini sav sažet od elemenata multikulturalizma, počevši od hrane, religije, glazbe, jezika, tradicije i odgoja te da su dosta toga kreirale žene, javlja Fena.

''U svemu smo mi žene dale svoj doprinos i u svemu tome mi smo bile kreatori dosta tog, ali nigdje nas nema jer je muškarac taj koji u suštini preuzme sve'', kazala je Bukvić, ističući kako je položaj žena u društvu loš te dodala kako žena može uistinu donijeti promjene.

''Žena će donijeti nove elemente, budućnost, ne samo BiH nego i svijeta, ali mi se moramo promijeniti, moramo početi voljeti se, poštovati se, poštovati i druge žene, osloboditi se svih negativnih elemenata koje imamo u sebi i staviti sebe na prvo mjesto. Samo na taj način možemo ulaziti u promjene'', misli Bukvić, ističući da kada se žene počnu mijenjati početi će i promjene u društvu, a tada će se i okolina mijenjati.

Nakon predavanja sudionici su posluženi kavom pripremljenom na tradicionalni način, a nakon toga su prilici obišli Muzej Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close