Pun pogodak

'Probaj naše' kao putokaz za budućnost

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2016. u 06:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocijom u 'Ljetnoj bašti Stari grad“'prošli vikend je prilično uspješno privedena kraju kampanja promocija pod nazivom 'Probaj naše', koja je za cilj imala predstaviti neka od pića proizvedenih u Bosni i Hercegovini.

Osim u 'Ljetnoj bašti Stari grad', promocije su bile održane i u popularnim mostarskim ugostiteljskim objektima 'Black Pearl', 'Iguana sa sto lica', 'Shankly's pub' i 'Publika', čiji su gosti imali priliku uživati u bh. proizvodima: 'Mostarsko pivo', vina 'Hercego', likeri od maline i dunje branda 'Monogram', kao i osvježavajućem piću 'Sensation' koji dolazi iz 'Sarajevskog kiseljaka'.

Bilo je zanimljivo vidjeti domaće brandove u 'moru' uvoznih pića koja se inače konzumiraju u ugostiteljskim objektima, a reakcije onih koji su ih probali su više nego pozitivne. U 'Shankly's pub'-u su se zatekla dva gosta iz Grčke, koji su u posjetu Mostaru već nekoliko dana i po prvi put su imali priliku kušati 'Mostarsko pivo'.



''Kao strancima nam je zanimljivo kušati vaša domaća jela, ali i pića. Dok smo već i prije pili vino 'Hercego' u drugim ugostiteljskim objektima, večeras prvi put probamo 'Mostarsko pivo'. I vino i pivo su vam odlični, a zanimljivo je da su nam u drugim ugostiteljskim objektima na naše želju da probamo lokalno pivo, konobari donosili neka piva proizvedena u drugim gradovima. 'Mostarsko pivo' je čak i bolje tih piva koja su nam nudili kao lokalna, a evo tek večeras smo saznali i da postoji'', bio je komentar gostiju iz Grčke.



Osim stranaca, čak su i mnogi domaći gosti po prvi puta probali neke od promoviranih proizvoda. Ženski dio gostiju je bio oduševljen likerima od maline i dunje, koji dolaze pod brandom 'Monogram' - Modriča, koji je sve prisutniji u mostarskim restoranima i barovima.

Zanimljiv je bio komentar jednog od vlasnika lokala u kojima su se promocije održale, koji je ustvrdio: ''Probao sam sve proizvode koji su se promovirali i zaista odgovorno tvrdim da su kvaliteta proizvoda, ali i dizajn njihovih ambalaža vrhunski. S ovim proizvodima se slobodno mogu pojaviti bilo gdje na svijetu i neće se osramotiti. Međutim, svi smo svjesni da za konkurenciju imaju poznate brandove koji mnogo ulažu u marketing i promociju, dok su oni u tom segmentu malo posustali. Možda im je baš ovaj vid zajedničke suradnje dobar putokaz za budućnost, jer mislim da ipak postoje ljudi koji cijene domaće proizvode i njima daju prednost u konzumaciji. Naravno imajući u vidu da se nudi kvaliteta, što su ovi brandovi definitivno i ponudili''.



Kampanja 'Probaj naše' je definitivno bila pun pogodak i biti će zanimljivo vidjeti koliko će se odraziti na svijest gostiju mostarskih ugostiteljskih objekata. Činjenica je da su sve druge regije mnogo više vezane uz svoje proizvode i cijene domaći brand, pa je možda krajnje vrijeme da se takva navika stekne i kod nas.

Kopirati
Drag cursor here to close