Čuvaj se ugriza

Prirodna rješenja za zaštitu od krpelja

Recepti za domaće repelente protiv krpelja
Lifestyle / Flash | 09. 05. 2018. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi se zaštitili od krpelja i bolesti koje zaraženi krpelji prenose, mnogi biraju prirodna rješenja za zaštitu - ponekad je dovoljno pojesti malo češnjaka prije nego odeš u prirodu.

Češnjak

Češnjak je jedan od najboljih rješenja. Dovoljno je pojesti malo češnjaka prije nego što odete u prirodu jer češnjak krpelji "ne vole". Ako imate psa, također mu možete u hranu staviti malo češnjaka i tako zaštititi i svoje najdraže četveronožne ljubimce od ovih napasnika, piše Zdrava krava.

Ako ti češnjak nikako nije po volji, ovo su ostali prirodni sastojci koje možeš upotrijebiti...

Eterično ulje čajevca

Ulje čajevca je jedno od najpoznatijih prirodnih ulja koje se koristi za zaštitu od insekata, dezinfekciju te zaštitu kože od virusa i bakterija. Pomiješajte ga s malo vode i nanesite na kožu.

Ulje nima

Zbog svog bogatog nutritivnog sastava i snažnog protuupalnog, antivirusnog i antiparazitnog djelovanja štiti od krpelja, a djeluje i kao tretman za kožne infekcije i dezinfekciju rana. Nakapaj nekoliko kapi ulja na kožu, utrljaj i dobila si domaći repelent protiv krpelja. List oraha, klinčići i medicinski alkohol U čistu, veću staklenku dodaj pola litre medicinskog alkohola, pet do šest svježih listova oraha i 100 g klinčića.

Pusti da pripravak odstoji puna četiri dana uz povremeno miješanje. Nakon toga izvadi listove i klinčiće te dodaj po želji nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje ulje lavande koje prirodno tjera komarce. Mješavinom ulja namaži kožu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close