Kakva bajka

Princeza koju mediji 'vole': Udaje se za pučanina i odriče kraljevskog statusa

Par se u trebao vjenčati 2018., ali to je odloženo, navodno nakon izvještaja da obitelj Komura ima financijske poteškoće.
Lifestyle / Flash | 01. 10. 2021. u 09:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višegodišnjih kontroverzi, japanska princeza Mako udat će se ovog mjeseca za svog bivšeg kolegu iz razreda, koji je pučanin, i odreći će se svog kraljevskog statusa. Agencije carskog dvora objavila je da je datum vjenčanja određen za 26. listopada.

Par se u trebao vjenčati 2018., ali to je odloženo, navodno nakon izvještaja da obitelj Komura ima financijske poteškoće.

Očekuje se da će se par nakon vjenčanja preseliti u SAD, gdje Komuro radi kao odvjetnik.

Lokalni mediji često izvještavaju oko događanja vezanih za njih, javlja BBC. Ovo prekomjerno medijsko izvještavanje o njoj i Komurovoj obitelji tijekom godina uzrokovalo je da princeza počne patiti od posttraumatskog stresnog poremećaja, objavila je Agencije carskog dvora.

Par se prvi put upoznao 2012. godine kao studenti na Međunarodnom kršćanskom sveučilišti u Tokiju.

Vjerili su se 2017. godine, a trebali su se vjenčati godinu dana nakon što su objavili zaruke. Međutim, kasnije su se pojavile vijesti o financijskim problemima majke Komura. Ona je, navodno, uzela pozajmicu od svog bivšeg zaručnika i nije mu vratila novac.

Palača je negirala da je kašnjenje s vjenčanjem povezano s ovim, iako je prijestolonasljednik Fumihito, princezin otac, rekao da je važno da se novčana pitanja riješe prije njihovog vjenčanja.

Princeza Mako navodno će se odreći tradicionalne paušalne isplate do 150 milijuna jena (1,3 milijuna dolara) koja se obično daje članu kraljevske obitelji po njihovom odlasku iz domaćinstva.

Očekuje se i da će preskočiti uobičajene obrede povezane s vjenčanjem kraljevske obitelji. Ako preskoči i isplatu i obrede, bit će to prva članica kraljevske obitelji koja je to učinila.

Prema japanskom zakonu, žene iz carske obitelji gube svoj status nakon udaje za pučane, dok muškarci ne moraju izgubiti status.

Kopirati
Drag cursor here to close