'Hajdemo u planine'

Jedinstveni izazov: Savladajte staze na brdima oko Mostara

Lokacije se mogu posjetiti pješice ili biciklom a prilikom dolaska potrebno je skenirati QR code i napraviti fotografiju pored table kako bi dokazali posjetu lokaciji.
Lifestyle / Flash | 20. 11. 2020. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti kreće sa realizacijom projekta ''Hajdemo u planine''.

Projekt obuhvata organiziranje sportsko-rekreativnog izazova za mlade, prvenstveno srednjoškolskog uzrasta, s edukativnim sadržajima. Glavni cilj projekta jeste da se na inovativan način mladi motiviraju za bavljenje rekreacijom a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kockanju.

Izazov podrazumjeva savladavanje unaprijed definiranih staza na brdima oko Mostara, tj. uspon do pet odabranih točaka pješice ili biciklom. Odabrane lokacije su markirane sa specifičnim markacijama i edukativnim porukama o prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kockanju.

Odabrane su sljedeće lokacije:

1. Brdo Hum
2. Fortica
3. Guberača
4. Uzvišenje Stolac
5. Planinica

Da bi mogli sudjelovati u rekreativnom izazovu ''Hajdemo u planine' potrebno je izvršiti registraciju na portalu www.bhtours.info gdje se može koristiti Facebook profil.

Foto: PR / Savladajte staze na brdima oko Mostara

Nakon uspješne registracije korisnici dobijaju mogućnost da pristupe lokacijama koje trebaju posjetiti i preuzmu njihove koordinate za lakše snalaženje.

Maloljetni sudinoci su dužni prilikom prijave navesti kontakt podatke roditelja ili staratelja koji su potom automatski obavještenji o njihovoj registraciji.

Lokacije se mogu posjetiti pješice ili biciklom a prilikom dolaska potrebno je skenirati QR code i napraviti fotografiju pored table kako bi dokazali posjetu lokaciji. Vašu fotografiju trebate poslati na upload na portalu i objaviti na vašem instagramu profilu sa #izazov5za5.

Foto: PR / Jedinstveni izazov za mlade

Nakon uspješnog obilaska svih pet lokacija sudionici ulaze u uži odabir za dodjelu robnih nagrada sponzora.

Dodatni cilj projekta jeste da omogući učenicima i nastavnicima organiziranje dijela nastave iz tjelesnog odgoja koje su zbog pandemije COVID 19 u znatnoj mjeri reducirane, navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close