Vrijeme u BiH

Pretežno oblačno vrijeme, krajem dana naoblačenje praćeno kišom

Lifestyle / Flash | 18. 10. 2015. u 07:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Sokolac 1, Bjelašnica 2, Ivan-sedlo 5, Sarajevo 6, Bihać, Bugojno, Livno i Srebrenica 7, Banja Luka, Jajce, Kupres, Prijedor i Sanski Most 8, Bijeljina, Doboj, Goražde, Gradačac, Trebinje i Tuzla 10, Zenica, Zvornik i Čapljina 11, Mostar 12, Neum 14 stupnjeva.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu prvo u Krajini i zapadnim područjima Bosne, gdje će biti i obilnijih padavina, a tijekom sutrašnjeg dana će se proširiti na cijelu zemlju, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 20 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tijekom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi se u drugom dijelu dana, pod utjecajem pogoršanja sa sjeverozapada, kod osjetljivih osoba mogle pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, reumatskih bolova, gastroenteroloških problema i nesanice, priopćeno je iz FHMZ-a.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Padavine će se postupno premještati sa zapada prema istočnim područjima. Obilnije padavine se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno u Hercegovini je moguće do 50 litara. U ostalim područjima očekivana količina padavina se kreće od 5 do 20 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima.

U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje prije podne jugo, a vjetar će u drugoj polovini dana promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19 °C. U Krajini i zapadnim područjima Bosne najviša temperatura zraka do 13 °C.

U ponedjeljak su uz kišovito, promjenljivo, povremeno i tmurno vrijeme, moguće nešto izraženije poteškoće kod kroničnih bolesnika i meteoropata.

Savjetujete se da ne pretjerujete sa aktivnostima. Opća slika postupno će se popravljati s odmicanjem dana, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale tijekom poslijepodneva i večeri djelomično umanjiti, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close