Bez stresa

Prestanite brojati kalorije - radije iskoristite ova 4 nutricionistička savjeta

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2017. u 06:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojanje kalorija nije samo najteži način da se drži dijeta, već je i najmanje precizan. Naime, iako na nekom proizvodu može pisati 'Samo 100 kalorija', ne znači i da će vam dati išta osim tih praznih sto kalroija. Također, neke zdrave namirnice, poput avokada, možda imaju dosta kalorija, ali su bogate nutrijentima koji su vašem organizmu potrebni, piše Grazia.hr.

Brojanje kalorija je stresno, nepotrebno i postoji puno više boljih načina da držite svoju težinu pod kontrolom. Isprobajte ovia četiri nutricionistička savjeta i, kad se uvjerite u rezultat, više nikad vam neće pasti na pamet da hranu gledate samo kroz brojke.

#1 Jedite kad ste gladni

Najvažnije od svega je da osluškujete potrebe svog tijela. Osvijestite da li posežete za hranom iz dosade ili gladi. Također, pazite da pijete dovoljno tekućine jer se dehidracija često može zamijeniti s osjećajem gladi.

#2 Birajte hranjivu hranu

Kad kažemo hranjivu, mislimo na onu hranu koja će vam dati puno nutrijenata, a ne, poput prerađene hrane kao što je čips, keks ili kolač, samo prazne kalorije nakon kojih ćete ubrzo poželjeti još. Hrana poput cjelovitih žitarica, korjenastog povrća i mesa je odličan izbor jer će vas dugo držati sitima, a i vašem će organizmu dati sve hranjive tvari koje vam trebaju za normalno funkcioniranje.

#3 Osvijestite proces jedenja

Ne utrpajite hranu u sebe već polako jedite. To svakako znači da sjednete za stol i žvačete polako svoje jelo i uživate u okusima. Vidjet ćete koliko ćete se na taj način više zasititi s manjom količinom hrane.   

#4 Krećite se

Redovito kretanje ili, još bolje, redovita i predana tjelovježba pomoći će vam da radite bolje izbore što se tiče hrane. Želja da pojedete cijelu čokoladu puno će vam se vjerojatnije dogoditi ako ležite na kauču cijeli vikend nego ga provodite vani. 

Kopirati
Drag cursor here to close