Nije uvijek do partnera

Prepreke na putu do orgazma!

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2014. u 15:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Statistike pokazuju kako svaka treća žena teže postiže orgazam prilikom seksa, a oko 80 posto žena ima problema s orgazmom kod vaginalnog odnosa.

Mnogim ženama nedostaje partner koji će obratiti pažnju na njihove potrebe, no iako je najlakše okriviti partnera, uzrok se može potražiti i negdje drugdje...

Ako obratimo pažnju na ishode nekih istraživanja jasno je da, osim lošeg ljubavnika, postoje i drugi uzroci izostanka vrhunca.

Kontracepcija i antidepresivi

Dugogodišnja upotreba kontracepcijskih tableta može uzrokovati izostanak orgazma, a dokazano je da smanjuju ženski libido!

Također, ako koristite antidepresive možete imati problema s postizanjem orgazma. Oni utječu na hormone, pa dame imaju manju želju za spolnim odnosima te manju osjetljivost klitorisa (u klitorisu se nalazi više od 8000 završetaka živaca), a ta kombinacija uništava šanse za orgazam!

Višak kilograma i loša cirkulacija

Rezultati jednog istraživanja pokazuju da smanjenje broja kilograma kod žene bitno jača libido! Uz to se kod njih bilježi jača seksualna želja i uzbuđenje, pa su istraživači zaključili da je to navelo žene na češće upražnjavane seksa. Višak masnoće u tijelu se također poigrava s hormonima pa tako i uzrokuje nedostak seksualne želje, piše Ordinacija.hr.

Poznato je da loša cirkulacija utječe na probleme s erekcijom kod muškaraca, ali novija istraživanja pokazuju da loša cirkulacija negativno utječe i na seksualni život žena. Uočeno je i da klitoris, baš poput penisa, treba dovoljan dotok krvi kako bi žena doživjela orgazam. Ako se protok krvi u tijelu ne odvija kako treba, ženi je puno teže dostići orgazam.

Kopirati
Drag cursor here to close