George Gaynes

Preminula zvijezda "Policijske akademije"

Lifestyle / Flash | 17. 02. 2016. u 08:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

George Gaynes, glumac koji se pojavljuje u sedam filmova iz franšize "Policijska akademija" preminuo je u 98. godini u Noth Bendu u američkoj saveznoj državi Washington. Njegovu je smrt za Variety je potvrdila njegova kći Iya Gaynes Falcone Brown, piše Index.hr.

Gaynes je poznat i kao očuh glavnog lika u sitcomu iz '80-ih "Punky Brewster", a njegova kolegica Soleil Moon Frye na Twitteru se oprostila od svog prijatelja.

"Svemir je dobio ogromnu zvijezdu. Uvijek ćeš biti u mom srcu i duši. Tvoja mala Punky, počivaj u miru", napisala je.

Glumac poznat po karakternim ulogama glumio je i filmu "Tootsie", a najpoznatija je scena u kojoj kao zvijezda sapunica ljubi prerušenog Dustina Hoffmana.

Pojavio se u nizu TV serija te u 35 filmova, a bio je i proslavljeni bariton koji je nastupao u predstavama, mjuziklima i operama diljem Sjeverne Amerike i Europe. Iako je njegovo lice prepoznatljivo gledateljima diljem svijeta, njegovo ime nikad nije bilo na vrhu holivudske A liste.

"Svi koji vjeruju u sretne završetke bit će sretni kad čuju da će George Gaynes postati filmska zvijezda s čak 64 godine", pisao je o njemu New York Times 1984. godine uoči početka emitiranja "Punky Brewstera", kad je Gaynes zapravo imao 67 godina. Ulogu upravitelja zgrade Henryja Warnimonta, koji pronađe napuštenu djevojčicu koju kasnije posvoji, glumio je od 1984. do 1988. godine.

"Dvije stvari kojih se svaki glumac najviše boji su djeca i psi. A ja imam oboje u seriji", rekao je The Timesu 1984. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close