15. lipnja

Preko tisuću plesača nastupit će na državnom prvenstvu u modernim plesovima

Lifestyle / Flash | 08. 06. 2014. u 10:28 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko tisuću plesača iz cijele Bosne i Hercegovine okupiti će se na državnom prvenstvu u modernim plesovima koje će se održati na Palama 15. lipnja 2014.g. u Sportsko poslovnom centru „Peki“.

Savez modernih plesova u BiH organizira 6. državno natjecanje i ono će se ove godine, po prvi put, održati na Palama. Na natjecanju će predstaviti 20 klubova, iz 14 gradova iz cijele BiH. Plesači i plesačice će nastupati kategorijama od Pčelica do Seniora u ukupno sedam starosnih kategorija i to sa više grupa plesova – od umjetničkih formi preko uličnih disciplina i plesova u parovima sa preko 40 plesnih stilova i 9 plesnih formi.

 Tehnički realizator takmičenja je plesni studio Orion sa Pala koji je po prvi put uspio da ovo natjecanje dovede u svoju sredinu.

''Jako nam je važno to što će se natjecanje održati „kod nas“ a i velika je čast i prilika za Pale to što smo uspjeli da ovo, šesto BiH natjecanje u modernim plesovima organiziramo u Palama. Pored toga, uspjeli smo da omogućimo slobodan ulaz za sve one koji budu željeli da gledaju ove sjajne plesače koji su mjesecima unazad pripremali koreografije za ovo važno natjecanje. Ovo je ujedno i prilika da približimo vrijednosti i ljepotu plesa kao sportskog i umjetničkog izraza koji je dostupan baš svima, bez obzira na životnu dob a koji zaista uljepšava, uveseljava i obogaćuje život'', rekao je Dragan Veselinović, Generalni tajnik Saveza modernih plesova u BiH i osnivač plesnog studija Orion.

 Iz Oriona su najavili da će umjesto novca za ulaznice, posjetioci koji će imati na raspolaganju cijelodnevni plesni program, biti u prilici da daju svoj novčani prilog za stanovništvo poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

 Na natjecanju će se predstaviti Svjetski i Europski prvaci iz više plesnih stilova a plesače – natjecatelje će ocjenjivati međunarodni i državni suci.

Kopirati
Drag cursor here to close