Za ljubitelje Želje i Sarajeva

Predstavljene prve bh. figurice PEZ-a

U povodu predstavljanja figurica otvorena je i jednodnevna izložba kolekcionara PEZ figurica i drugih PEZ proizvoda.
Lifestyle / Flash | 24. 10. 2018. u 16:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Izložba PEZ figurica

Prve bosanskohercegovačke figurice PEZ-a predstavljene su danas u Sarajevu, a namijenjene su ljubiteljima nogometnih klubova Željezničar i Sarajevo.

''Drago nam je da smo uspjeli ostvariti saradnju s brendom kao što je PEZ. Vođeni našim sloganom 'Od malena za sva vremena' htjeli smo napraviti nešto što će obradovati mališane, ali i starije'', kazala je direktorica marketinga FK Sarajevo Anela Potura.

Marketing menadžer FK Željezničar Emir Dobrača također je izrazio zadovoljstvo da je klub postao član obitelji PEZ, a najviše, naglašava, raduje činjenica da će najmlađi navijači imati novu figuricu s plavim bojama na njoj.

U povodu predstavljanja figurica otvorena je i jednodnevna izložba kolekcionara PEZ figurica i drugih PEZ proizvoda.

Najveći kolekcionar iz BiH Suvad Lelo je kazao da je najstarija figurica iz njegove kolekcije Pluton s oznakom države "V" - (Jugoslavija) proizvedena tijekom 60-tih godina, a pohvalio se i figuricom Mickey Mousa iz 1970. godine.  

Proizvodnja PEZ-a za bh. tržište rezultat je saradnje kompanija PEZ i Spanish market koja traje deset godina, a na današnjem predstavljanju je navedeno da bh. potrošači u prosjeku godišnje kupe 200.000 figurica, te oko četiri milijuna bombonica, priopćili su organizatori predstavaljanja novih PEZ figurica.

Kopirati
Drag cursor here to close