Sport i zdravlje

Poziv na polumaraton: Ne traži izgovor-počni da trčiš!

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 12:24 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći Banjalučki polumaraton bit će održan 14. svibnja ove godine, pod motom „Ne traži izgovor, počni da trčiš“ - priopćeno je danas u Gradskoj upravi nakon prve sjednice Organizacijskog odbora Banjalučkog polumaratona.

Direktor trke Vladimir Selec kazao je da je počelo prijavljivanje putem interneta, te da je veliko interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika - garancija za još jednu rekordnu godinu.

"Do sada imamo oko 800 prijavljenih, a od toga je 300 Banjalučana. Te brojke su duplo veće, nego što su bile prošle godine u ovo vrijeme. Doći će nam mnogo eminentnih trkača, a do sada imamo prijave iz oko 20 zemalja. Imamo dobre kontakte s klubovima i organizatorima trka iz okruženja i možemo reći da naš trkački pokret raste" istakao je Selec.

Glavna poruka polumaratona je da potakne ljude da se bave sportom i rekreacijom.

Selec je naglasio da će ove godine biti održane četiri trke, a da je novina dječija trka za djecu predškolskog uzrasta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, izrazio je nadu da će sve biti dobro organizirano i da će vikend 13. i 14. svibnja biti istinski praznik sporta u Banja Luci.

Organizatori i članovi Organizacijskog odbora danas su pozvali sve Banjalučane da posjete internet stranicu www.banjalukamarathon.com i da se prijave za neku od kandidiranih trka.

Prošle godine, stazu dugu 21 km istrčalo je preko 1.000 profesionalnih trakača iz cijelog svijeta, a u svim trkama drugog Banjalučkog polumaratona je učestvovalo ukupno oko 5.000 trkača.

Kopirati
Drag cursor here to close