Promo let

Povezani s Njemačkom: Iz Mostara do Stuttgarta za 90 minuta

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2015. u 07:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 20. listopada Zračna luka Mostar je uspostavila avio vezu sa Stuttgartom posredstvom kompanija Pro-pak Hercegovina i Sea air.

Ovo je samo nastavak aktivnosti koje provode pomenute kompanije. Već prije je uspostavljen let prema Osijeku (tri puta tjedno), a planirano je otvaranje linije Osijek – London.

Let za Stuttgart trajao je oko sat i pol i obavljen je zrakoplovom Boeing 737-300, a u Zračnoj luci u Stuttgartu ekipe medija iz Mostara i Hercegovine su dočekane od strane predstavnika iz Zračne luke Osijek, te Zračne luke Stuttgart.

Djelatnici medija iz Hercegovine su se imali prilike upoznati sa dijelom Zračne luke u Stuttgartu kroz koju na godišnjoj razini prođe oko 10 milijuna putnika, a dnevno ih prometuje oko 30 000. Thomas Helten također, među brojnim podacima koje je iznio, rekao je da je Zračna luka Stuttgart jedna od rijetkih u Europi koja poveznicu s gradom ima putem vlaka, a do centra se stiže za oko 25 minuta.

Predstavnik Pro-pak Hercegovina Mario Glišić, direktor Sea Air za Hrvatsku Nando Kos, te marketing menadžer Zračne luke Stuttgart Thomas Helten složili su se da bi ovo trebao biti početak jedne dobre priče, te su izrazili nadu da će putnika prema Njemačkoj, ali i prema Hercegovini biti sve više.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ste danas u Stuttgartu. Ovo je prvi let iz Mostara za Stuttgart s tvrtkom Sea Air. Nama iz Zračne luke Stuttgart je jako drago što smo ostvarili ovaj let s Mostarom – ovo je poseban dan za ova dva grada, te se nadam da će ova linija opstati i postati sve češća", kazao je Helten u izjavi za medije u Zračnoj luci Stuttgart. 

"U njemačkim okvirima ovo nije velika zračna luka, ali u usporedbi s Mostarom, Osijekom ili pak ostalim hrvatskim lukama je velika. Ima četiri terminala, a kroz nju godišnje prođe 10 milijuna putnika, a oko 30.000 njih dnevno sleti ili pak odleti sa Zračne luke Stuttgart koja je ujedno šesta najveća u Njemačkoj", izjavio je Kos.

"Zahvaljujem se svima koji su prihvatili naš poziv za ovaj prvi promotivni let za Stuttgart i nadam se da će ovih prilika biti još više, a u planu imamo otvarati nove linije o čemu će javnost biti na vrijeme upoznata", kazao je Glišić.

On je ujedno najavio da tvrtka Sea Air otvara svoju podružnicu u BiH, te će tako imati i nacionalnu oznaku BiH na svojim zrakoplovima. Inače, letovi za Stuttgart će se obavljati jednom tjedno i to ponedjeljkom. Polazak iz Mostara je u 10, a let iz Stuttgarta je u 13 sati istog dana. Cijena povratne karte sa uključenim taksama je 225 eura i možete ju rezervirati u uredu agencije PRO-PAK Hercegovina putem telefona 036/354-806.

Glišić je najavio skoro povezivanje Mostara sa Prištinom i Tiranom, a već od 9. studenog uspostavlja se let iz Osijeka za London i obavljat će se ponedjeljkom. Osim ovoga najavljen je početak redovitih linija za Dusseldorf, Basel i Munchen premo Mostara i Prištine. Već sada je poznata cijena povratnog leta za Munchen, a iznosi 195 eura, dok let između Mostara i Osijeka (povratna karta) košta 95 eura. Sve dalje informacije i novosti se mogu pratiti putem stranice sea-air.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close