Narednih dana

Povećat će se koncentracija zagađujućih materija u zraku

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2016. u 09:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvaliteta zraka tijekom jučerašnjeg dana je bio zadovoljavajući na skoro svim mjernim mjestima u Federaciji BiH.

Od 17 mjernih mjesta s kojih Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) prikuplja podatke, samo na četiri stanice su zabilježena određena prekoračenja graničnih vrijednosti.

U Živinicama je koncentracija sumpordioksida bila iznad propisanih 125 ug/m3, a na Ilidži, Zenici (stanica Brist) i Jajcu su zabilježene srednje dnevne koncentracije lebdećih čestica iznad propisanih 50 ug/m3.

Ove koncentracije su mnogo niže od onih koje su zabilježene na istim stanicama u prethodnim danima, priopćeno je iz FHMZBiH.

U četvrtak ujutro, kako navode, na svim mjernim mjestima - osim u Živinicama, mjerni uređaji ukazuju na čist zrak. U Živinicama su i jutros zadržane visoke koncentracije sumpordioksida u zraku.

Povoljni meteorološki uvjeti s aspekta kvalitete zraka traju od prekjučer u većem dijelu BiH i biti će takvi i veći dio današnjeg dana. Stabilizacija vremenskih prilika nastupa danas i postupno zauzima prostor iz pravca sjevera i sjeverozapada.

''U narednim danima očekuje se pogoršanje uvjeta i postupan rast koncentracija zagađujućih materija u zraku'', poručuju iz FHMZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close