Meteoalarm

Potencijalno opasno vrijeme u mostarskoj i livanjskoj regiji

Lifestyle / Flash | 26. 05. 2017. u 06:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog udara vjetra koji će se kretati od 40 do 50 km/h za područje mostarske i livanjske regije upaljen je žuti meteoalarm.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u središnjim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne mogući su povremeni lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 20 do 25 °C, javila je Civilna zaštita HNŽ-a.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 1, Ivan-sedlo i Kupres 8, Sokolac 10, Sarajevo 11, Doboj i Tuzla 12, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno, Srebrenica, Trebinje i Zenica 13, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 14, Bihać i Prijedor 15, Neum 17, Mostar 19 i Stolac 20 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close