Obilnije padaline

Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH

Lifestyle / Flash | 26. 06. 2017. u 06:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a nešto manje naoblake i sunčanije vrijeme bit će prije podne.

Tijekom dana, očekuje se postupno povećanje naoblake sa kišom, pljuskovima i grmljavina u većem dijelu zemlje. Na krajnjem jugu bez padalina.

U središnjim i istočnim područjima Bosne moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a uz jake udare vjetra, postoje uvjeti i za pojavu grada.

Krajem dana padaline polako prestaju, uz postupno razvedravanje. U Bosni će puhati slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren zapadnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosit će od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 30 do 33 stupnjeva Celzijevih, javlja Anadolija.

U Sarajevu se očekuje umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, moguće je vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 26 stupnjeva Celzijevih.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz povišene temperature, uz mjestimično malu do umjerenu naoblaku.

Poslije podne na krajnjem sjeverozapadu i istoku Bosne moguć je slab pljusak kiše. Jutarnja temperatura iznosit će od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Tijekom dana očekuje se uz mjestimično i mala od umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura iznosit će od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva Celzijevih.

U četvrtak prije poslijedne u zapadnim produčjima očekuje se nešto više oblaka sa kišom i pljuskovima. Tijekom dana u cijeloj zemlji bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnja temperature kretat će se od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva Celzijevih.

Kopirati
Drag cursor here to close