prognoza

Poslijepodne donosi kišu u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2016. u 06:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu uvjetovati slabe pljuskove u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i rijetko na sjeveru zemlje. Vjetar ujutro slab sjeverozapadnog smjera.

Prije podne vjetar u skretanju na umjereno jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C.

Promet se odvija po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima vozači se upozoravaju na mjestimičnu poledicu.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju na oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Sporije odvijanje prometa očekuje se i na: - M-17 Čapljina –Doljani (na mostu u Višićima).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close