Štand pun ljubavi

Posjetite prodajnu izložbu: Maštovite rukotvorine djece s posebnim potrebama

Lifestyle / Flash | 11. 12. 2013. u 13:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodajna izložbe učenika Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar upriličena je danas, 11. prosinca u Mercator centru u Mostaru, a ostati će otvorena do petka 13. prosinca.

Kad se malene ručice učenika ove škole spoje sa vrijednim rukama učitelja nastanu predivne i maštovite kreacije, a svim građanima rukotvorine su dostupne od 12 do 20 sati, svaki dna u vrijeme trajanja izložbe.

''Dugi niz godina učenici naše škole, zajedno sa svojim nastavnicima prave božićne ukrase i izložbe, a ovo je šesta po redu. Ranije smo imali bezbroj drugih projekata, te se trudimo uvijek sudjelovati i predstaviti svoju školu, učenike i naš zajednički rad'', rekla je Ivana Galić Šantić profesorica likovne kulture i kreativnog rada, te inicijatorica ovog projekta.

Na ovom malenom štandu, koji je rađen od srca, Osnovna škola djece s posebnim potrebama predstavlja razne rukotvorine od čestitki, pa do vijenaca, svijećnjaka i slika.

''Sada je predblagdansko vrijeme pa su i naše rukotvorine u tom duhu, pokušavamo izmisliti nešto novo i obogatiti našu ponudu. Imamo sve od adventskih i božićnih vjenčića, svijećnjaka, anđelaka rukotvorina od gipsam drveta, stakla… A sve je na prodaju, a sav pribor od prodaje ide za našu školu'', nadodala je Galić Šantić.
Ona je istaknula kako su ove kreativne radionice za djecu također i radna terapija. Normalno je da ne mogu sam sve napraviti, pa im nastavnici moraju pomoći. A prodajom svojih radova, ova djeca zapravo dobivaju nagradu za svoj trud, jer kada se nekome sviđa ono što su pravili i kada se to kupi, ovoj djeci je to najveći poklon.

''Nama nije cilj zarada, ovo je prezentacija naše škole, rada i učenika. Imamo dosta volontera ovim putim zahvaljujemo njima kao i Merkatoru što nam svake godine udjeli prostor za izložbu'', istanula je Ivana Galić Šantić , koja je ovom prilikom zahvalila i roditeljima koji im pomažu.

''Novac koji skupimo od ove izložbe ćemo nabaviti nešto za djecu. Za početak nam treba foto aparat kako bi bilježili zajedničke prelijepe trenutke, kojih ima napretek. Djeca su već dobila paketiće, ali ispunit ćemo im žneku želju. Odvesti ih u kino ili McDonalds, jer to je ono što je njima uzbudljivo i u njihovu korist'', rekla je.

Kopirati
Drag cursor here to close