uređenje

Polomili mu bagrenje: Posječeno drveće koje je Balašević zasadio za suprugu

Lifestyle / Flash | 26. 07. 2015. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drveće koje je čuveni pjevač i kantautor zasadio za svoju suprugu Oliveru, posječeno je. Revoltirana ovim postupkom Gradskog zelenila, na društvenoj mreži "Facebook" oglasila se njihova kćerka Beba.

‘’U Novom Sadu su danas posjekli dva drveta koje je u ulici Ise Bajića Đorđe Balašević zasadio za svoju suprugu Oliveru kao poklon. Kad su zbog 'uređenja' uredno posjekli prethodna stabla, dugo se nizko nije pojavio da zasadi nova. Đole jeste. Jedno od tih mjesta bila je i iz filma 'Kao rani mraz' koju smo kao obitelj poklonili Gradskom zelenilu. Na njemu je bila i pločica sa ugraviranim stihovima koju su obožavatelji uzeli za uspomenu,šsto je naravno, za oprostiti’’, napisala je Beba Balašević.


Na njima su isto bile male ugravirane pločice, svake godine nove za poseban datum, koje su takođe nestajale brzo, nekom za uspomenu...Uz opravdanje da se 'diže beton' ili tome slično, i ova dva drveta su zauvijek nestala. E, ali to je ipak mnogo vise truda nego lijepo zatvoriti ulicu u centru grada, testeru u ruke i udri. Lakše je rušiti nego graditi, i sjeći nego saditi. I shvatit će kad tad, da ne znaju šta je hlad’’, završila je Beba svoj post na društvenoj mreži čuvenim Balaševim stihovima, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close