Pjenušavi kriminal

Policija zaplijenila 9.000 boca lažnog šampanjca Moet & Chandon

Lifestyle / Flash | 16. 02. 2016. u 14:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija zaplijenila je 9.000 boca kopija skupocjenog pjenušavog šampanjca Moët & Chandon skrivenih u brvnari u okolici Padove.

Zaplijenjeni šampanjac vrijedio bi na tržištu više od 350.000 eura. Policajci su pronašli i 40.000 lažnih naljepnica, pa se procjenjuje da su osobe koje su krivotvorile iste planirale na lažnom piću zaraditi 1,8 milijuna eura, navodi britanski list Guardian.

Nakon pretresa seoskog imanja u okolici Padove uhićeno je osam osoba, od ranije poznatih policiji, zbog sumnje da su kopije šampanjca proizvodile u istoj brvnari u kojoj su boce pronadjene, prenosi Blic.

Analizom je utvrđeno da se u bocama ne nalazi luksuzni šampanjac, već obično bijelo pjenušavo vino. Istražitelji su ušli u trag krivotvorima nakon otkrivanja boca sa lažnim serijskim brojevima.

Zaplijenjeno vino neće biti bačeno,već će biti donirano talijanskoj regiji Veneto, najvećem proizvodjaču Proseka, koji se smatra talijanskim odgovorom na francuski šampanjac.

Krivotvorenje luksuznih brendova kao što su "Prada" i "Louis Vuitton" odavno predstavlja problem za modne gigante. Medjutim, izgleda da se slična sudbina smiješi i najpoznatijim proizvodjačima šampanjca.

Kopirati
Drag cursor here to close