Zimzograd

Policija i vatrogasci doveli Djeda mraza

Peti po redu Zimzograd otvoren je u Banja Luci na Trgu Krajine.
Lifestyle / Flash | 02. 12. 2017. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti po redu Zimzograd otvoren je u Banja Luci na Trgu Krajine, sa svečanim dolaskom Deda Mraza, kojeg su na Trg Krajine doveli idoli najmlađih, a to su policajci i vatrogaci. Djeda Mraz je došao na nesvakidašnji način uz pomoć vatrogasnog vozila, teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banja Luka i u pratnji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a nakon njih nastupao je bend The Babe Barbarella.

Milena Mijatović, direktorica agencije MINT i organizator Zimzograda, rekla je da peti Zimzograd donosi poseban i jedinstven program i sadržaj.

 ''Ispred organizacije ovog magičnog i čarobnog petog Zimzograda, obećavam svim posjetiteljima najbolju zabavu i čaroliju. Ove godine smo se potrudili da zadovoljimo čulo ukusa i mirisa sa preko 60 izlagače iz cijele BiH, ali i programom koji će biti jednako interesantan djeci i odraslima. Tu je naš Fanta Meet up sa regionalnim vlogerima i YouTube zvijezdama, svakodnevni glazbeni program, klizalište i zabavni park. Ne sumnjamo da ćemo i ove godine zabilježiti rekordnu posjećenost i da će Banja Luka biti stavljena u događanja regionalnih mapa. Hvala svim našim prijateljima, sponzorima i pokroviteljima, koji su sve ove godine vjerovali u nas i pomogli nam da gradu Banja Luka, ali i regiji pružimo jedinstven projekt kao što je Zimzograd'' , naglasila je Mijatović.

 Ona je dodala da će glazbeni program donijeti najbolju zabavu svakog radnog dana od 17 sati uz DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i trio sastave. Dok će vikendom od 18 časova, posjetitelji moći uživati uz Zimzogradske tamburaše.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, sa zadovoljstvom je pozdravio sve prisutne i zahvalio se organizatorima na promociji Banja Luke prethodnih pet godina, uz napomenu da je Zimzograd jedinstven brend Banja Luke.

 ''Generalna strategija Banjaluke je da se, na određen način pozicionira kao regionalni centar, pri čemu je turizam sastavni, ako i jedan od važnijih faktora tih nastojanja. Sadržaji poput „Zimzograda“ pomažu gradu u podizanju turističke ponude, a  na samom gradu je da se u narednim mjesecima i godinama generalno pozicionira kao privlačna turistička destinacija'', istaknuo je Radojičić.

 On je dodao da će Banja Luka ove godine ponuditi dosta sadržaja za najmlađe, kao i tri novogodišnje noći uz regionalne zvijezde domaće scene.

 ''Podaci o bukiranosti gotovo svih smještajnijih kapaciteta za Novu godinu potvrđuju naš plan da Banja Luka ove godine, ali i u narednom periodu, mora imati bogat i sadržajan novogodišnji program'', kazao je Radojičić.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, naveo je da Zimzograd privlači domaće i strane turiste, i da se bilježi veća posjeta od kada postoji ovaj projekt.

 ''Svake godine pratimo tendeciju rasta posjete turista našem gradu, od onih regionalnih komšija do Slovenaca koji su definitivno najmnogobrojinij. Banja Luka je ove godine ponudila dosta novih sadržaja za djecu i odrasle i ne sumnjamo da će biti dosta turista u našem gradu. U prilogu tome govore i smještajni kapaciteti koji su rezervirani već u mjesecu oktobru ove godine. TOBL u sklopu zimzograda ima i preko 40 štandova sa proizvodima od ručnog rada i suvenira, kao i prigodnih poklona i uspomena koje turisti kogu ponijeti sa sobom'', istaknuo je Barašin.

 Program Zimzograda nastavlja se od subote 2. prosinca kada nastupa bend Kazoo od 17 do 21 sat, a u nedjelju 3 . prosinca nastupaju od 18 sati Zimzogradski tamburaši.

Radno vrijeme Zimzograda je svakog dana od 10 do 22 sata.

 Na Fanta meet up dolaze najveće regionalne zvijede Muđa i Ćale u nedjelju 3. prosinca s početkom u 12 sati, koji imaju preko milijun pratitelja na servisu YouTube. Organizatori su naveli da će uslijed najavljenih vremenskih prilika za nedjelju, fotografiranje sa ovim zvijezdama trajati do 16 sati, a početak Fanta Meet up-a zakazan je za 12 sati. Takođe su najavili da će biti i grupni selfie i da će svi zainteresirani u prvim redovima moći postaviti pitanja Muđi i Ćaletu.

Tjedni program Zimzograda i Fanta meet up-a možete pratiti na Facebook profilima Zimzograda i ATV Banja Luka, koji je medijski partner ove manifestacije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close