Čarobni božićni doživljaj

Pogledajte žive jaslice u Postojnskoj jami u Sloveniji

Postojnska jama jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija u Europi i svake godine u njoj bude više od 500.000 turista.
Lifestyle / Flash | 23. 12. 2022. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postojnska jama u Sloveniji sa Živim jaslicama jedan je od najatraktivnijih božićnih doživljaja na svijetu, što je objektivom danas ekskluzivno na generalnoj probi zabilježio fotoreporter Anadolu Agency (AA).

Video: Žive Jaslice v Postojnski jami - The Living Nativity in Postojna Cave

Postojnska jama jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija u Europi i svake godine u njoj bude više od 500.000 turista. Prva predstava Živih jaslica u Postojnskoj jami prikazana je 1989. godine. Kasnije su Žive jaslice iz Postojnske jame postale poseban spektakl koji je nakon 33 godina tradicije poznat diljem svijeta.

Foto:Anadolija / Čarobni božićni doživljaj u Sloveniji: Žive jaslice u Postojnskoj jami

Od 25. do 30. prosinca posjetitelji će imati priliku da dožive pravu biblijsku priču u zapanjujućem okruženju Postojnske jame i prepuste se jedinstvenom bajkovitom ozračju. Više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim muzičarima od 13.30 sati nadalje svaki dan u spomenutom razdoblju pripremat će nekoliko prekrasnih božićnih predstava duboko ispod površine zemlje.

Šesnaest prizora iz biblijske priče raspoređeno je po pet kilometara dugoj turističkoj stazi osvijetljenoj s 2.100 šarenih sijalica. Uz tradicionalni božićni sajam i fotografsku izložbu cijeli park Postojnska jama oživljava u blagdanskom ozračju.

Foto:Anadolija / Čarobni božićni doživljaj u Sloveniji: Žive jaslice u Postojnskoj jami

Ovogodišnje Žive jaslice ponovo su zasjale uz audiovizualne efekte i kostime čarobnog kazališta.

Postojnska jama se sastoji od kompleksa tunela, galerija i dvorana, a 24.120 metara dugi je prostor od nekoliko jama u blizini Postojne.

Postojnska jama je stvorena erozijom rijeke Pivke, čije su vodene mase tokom dva milijuna godina oblikovale njenu unutrašnjost.

Foto:Anadolija / Čarobni božićni doživljaj u Sloveniji: Žive jaslice u Postojnskoj jami

Stalna temperatura u unutrašnjosti jame je do prije nekoliko godina iznosila 8 stupnjeva Celzijevih, dok se u zadnje vrijeme kreće između 8 i 10 stupnjeva. Najveća dubina jame je 115 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close