Singapur najmoćniji

Pogledajte popis najmoćnijih putovnica na svijetu: BiH na 90. mjestu

Sa srbijanskom putovnicom moguće je otputovati u 82, a sa hrvatskom u 115 zemalja svijeta.
Lifestyle / Flash | 08. 09. 2018. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Singapur je zemlja sa najmoćnijom putovnicom na svijetu prema rangiranju Passport Indexa, a slobodno mogu putovati u 127 zemalja svijeta.

Bosanskohercegovačka putovnica, s kojim je moguće slobodno otputovati u 73 zemlje, je na 90. mjestu.

Passport Index je online alat koji prikuplja podatke iz 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda kako bi sastavio promjenljivu listu najmoćnijih putovnica na svijetu. Sponzorira ih svjetska financijska kompanija Arton Capital. Najmoćnija putovnica određena je prema broju zemalja u koje je moguće otputovati bez vize.

Singapur je prema ovogodišnjem rangiranju zemlja sa najmoćnijom putovnicom na svijetu. Njemačke putovnice, koje su do sada imali titulu najmoćnijih na svijetu, su sada na drugom mjestu. Sa njihovom putovnicom moguće je otputovati u 165 zemalja svijeta.

Rast Singapura na globalnom rangiranju putovnica poklapa se sa rastućim bogatstvom. WealthInsight, firma za podatke koja se bavi bogatstvom širom svijeta, izvijestila je u svibnju da je Singapur šesti najbolji grad na svijetu. Svaki 34. stanovnik u Singapuru je milijunaš.

Međutim, bogatstvo zemlje nije nužno srazmjerno rangiranju snage putovnica.

Crna Gora je ispred Bosne i Hercegovine i nalazi se na 85. mjestu. Crnogorci sa svojom putovnicom mogu otputovati u 76 zemalja svijeta, isto kao i Makedonci. Sa srbijanskom putovnicom moguće je otputovati u 82, a sa hrvatskom u 115 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close