jes'-nije

Pogledajte 'cirkus' na dodjeli Oscara - trenutak kada je Oscar otišao u krive ruke

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2017. u 08:58 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom Oskara polako završava sezona nagrada — no kako se radi o filmskim nagradama rijetko ili nikad ne komentiramo dobitnike jer nije baš naša, je li, ‘branša’. Ipak, ovogodišnji kaos rijetko je viđen na ovako bitnim nagradama, a u 89-godišnjoj povijesti nagrada Akademije nije se dogodio nikada. Ne u sporednim kategorijama, a definitivno ne u najbitnijoj, onoj za najbolji film godine, pišu mediji.

U potpuno bizarnom, kaotičnom i na kraju emotivnom kaosu najboljim filmom proglašen je La La Land, iako je stvarni dobitnik bio Moonlight. Kako se to dogodilo? Warren Beatty i Faye Dunway trebali su proglasiti dobitnika, no u ruke su dobili krivu omotnicu. Na njoj je pisalo ime Emme Stone, dobitnice nagrade za najbolju glumicu u filmu La La Land, pa je zbunjeni Beatty zastao i oklijevao sa čitanjem pobjednika — da bi Dunway uskočila i pročitala ime filma koje je stvarno pisalo na, iako krivoj omotnici.




Cijela zbrka trajala je dobrih nekoliko minuta, čak je tim iza La La Landa odradio svoj govor, da bi ga na vrhuncu kaosa producent Fred Berger završio kratkim ‘usput, izgubili smo’. Jordan Horowitz, također producent, uskočio je i brzo pojasnio da sve ovo nije glupa i nespretna šala, pokazavši ispravnu omotnicu publici.

Pobjednike prije same dodjele zna tek dvoje računovođa iz tvrtke PricewaterhouseCoopers, koji imaju “rigidne procedure” spremanja ispravnih kartica u koverte — no očito organizatori nisu imali baš toliko rigidne procedure samog uručivanja omotnica glumcima koji objavljuju dobitnika. A kao što ćete vidjeti u videu ispod, niti dobro razrađenu proceduru kako na brzinu riješiti taj kaos…

Kopirati
Drag cursor here to close