Mostar

Podržite šetnju koja slavi život: U subotu registriranje za ovogodišnji Race for the Cure

Lifestyle / Flash | 02. 09. 2016. u 09:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članice udruge 'Novi Pogled' u subotu 3.9.2016. godine s početkom u 11 sati ispred centra Mepas Mall počet će registriranje za ovogodišnju 'Race for the Cure - Šetnju za ozdravljenje', koja se održava 1.10.2016. godine u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu.

Istovremeno, registracije građana bit će održane i u sljedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Višegrad, Goražde, Zenica, Kiseljak, Bugojno, Jajce, Bihać, Istočno Sarajevo, Brčko, Livno, Visoko, Široki Brijeg, Gradiška, Orašje, Zavidovići, Hadžići, Cazin, Kakanj, Doboj Istok, Doboj-Jug, Gornji Vakuf, Bosanska Krupa, Bužim, Ključ, Velika Kladuša.

''Dragi naši sugrađani i prijatelji budite dio ovog događaja bez obzira idete li ili ne u Sarajevo, dođite i podržite nas i našu utrku na kojoj slavimo život'', poručuju iz Udruge 'Novi pogled', gdje kažu da za registriranje od 7 KM dobivate na poklon lijepu majicu sa logom 'Race for the Cure'.

Sva sredstva prikupljena od registracija, kažu iz 'Novog pogleda', bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperiranu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

'Race for the Cure' je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, obitelji, timovi učenika, poznate osobe, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

''Race for the cure'' je brendirana utrka i svjetskih je razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko milijuna ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close