Podgorički pazar

Podgorica u prazničnoj atmosferi: Mali drveni grad na prepun posjetitelja

Poput najvećih svjetskih gradova koji se potrude da u susret Novoj godini najbolje okite središnje trgove, ove godine slično je uradila i gradska uprava Podgorice.
Lifestyle / Flash | 30. 12. 2018. u 12:49 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poput najvećih svjetskih gradova koji se potrude da u susret Novoj godini najbolje okite središnje trgove, ove godine slično je uradila i gradska uprava Podgorice.

Organiziranjem prvog podgoričkog pazara na Trgu nezavisnosti, građani glavnog grada Crne Gore, ali i brojni posjetioci uživaju u prednovogodišnjoj atmosferi.

Postavljanjem malih drvenih kućica na Trgu nezavisnosti, uz kićenje jelke i organiziranjem glazbenih programa, prvi podgorički pazar poprimio je simpatije Podgoričana, koji po prvi put imaju priliku da uživaju u kulturnim i glazbenim programima u samom centru grada 23 dana.

Manifestacija podgorički praznični pazar, koja je osmišljena s ciljem da stanovnici i posjetitelji Podgorice praznične dane provedu u atmosferi koja je u najvećim svjetskim gradovima inače prisutna u ovom periodu, počela je 19. prosinca, na Dan oslobođenja Podgorice i trajat će do 10. siječnja 2019. godine.

Mali drveni grad

Ono što je novost u odnosu na organizirani program prethodnih godina jesu postavljene male drvene kućice, koje služe kao štandovi na kojima se mogu kupiti kava, čaj, kuhano vino, ali i razni suveniri, domaći gastronomski proizvodi i umjetnički proizvodi crnogorskih umjetnika.

Građani i posjetitelji iskazuju zadovoljstvo načinom organiziranja novogodišnjeg programa. Posebno se raduju najmlađi, koji se druže sa animatorima tijekom cijelog dana.

Foto: Agencija Anadolija / Prvi podgorički pazar na Trgu nezavisnosti

"Ovo je trebalo Podgorici, jer građani su bili primorani da idu u šoping centre, u zatvorene prostore. Posebno je ovo pogodno za ljude koji imaju djecu, jer svaki dan se može izaći, šetati i kvalitetno provesti vrijeme", kaže Ivana iz Podgorice, koja je posjetila podgorički pazar s djecom.

Svakodnevno se u prijepodnevnim satima organiziraju predstave i koncerti za djecu, dok se u večernjim terminima organiziraju kulturni, glazbeni i umjetnički programi za odrasle.

Nedaleko od Trga nezavisnosti, u Njegoševom parku, postavljeno je i klizalište koje zaokružuje priču o podgoričkoj zimskoj prazničnoj idili.

Bogat novogodišnji program

Podgoričane i goste, one najmlađe, ali starije, očekuje bogat program za doček Nove godine. Dječji novogodišnji koncert bit će održan 31. prosinca od 12 do 14 sati. Za doček Nove godine na Trgu nezavisnosti nastupit će Dejan Cukić i crnogorski sastav Perper.

Prvog dana 2019. godine nastupit će sastav "Mladi džezeri", a u večernjim satima kvartet "Boro i prijatelji", a nakon njih sastav "Trio gušt".

Drugog dana 2019. publiku će zabavljati Andrea Demirović i Akademija bend, dok će noć završiti nastupom "Atomskog skloništa".

Foto: Agencija Anadolija / Prvi podgorički pazar na Trgu nezavisnosti
Kopirati
Drag cursor here to close