Velika borba

Podgorica: Majke ne odustaju od svojih prava

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2017. u 06:53 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica crnogorskog Koordinacijskog odbora majki korisnica naknada za troje ili više djece Željka Savković izjavila je da se njihov prosvjed prekida, ali da će se okupljanja nastaviti, najvjerojatnije, petnaestodnevno.

"Nećemo prestati s prosvjedima, noćas ćemo ih završiti da bi se majke odmorile. Ovo je bila velika borba, ali nećemo ugroziti živote majki. Nećemo vam pružiti zadovoljstvo da uživate u našem nestajanju", kazala je Savković.

Ona je poručila da će se okupljati dok ljudi ne shvate "da jedino oni mogu postaviti Crnu Goru na noge", prenosi Tanjug.

"Nadam se da će nas podržati svi politički subjekti u Crnoj Gori, opozicioni i pozicioni, koji smatraju da su pošteni, jer ako si pošten bit ćeš ovdje, a ne tamo gdje si sad, ako želi promjene u zemlji", kazala je Savković.

Ona je istaknula da je na prosvjede išla kao korisnica naknada, ali da će se na sljedećim okupljanjima pojaviti kao potpredsjednica Radničke partije.

Savković je zahvalila svim građanima i političkim subjektima koji su pomogli prosvjed majki novčanim donacijama.

Prosvjed majki u crnogorskoj prijestolnici trajao je više od mjesec dana zbog smanjenja naknada. Naime, Crna Gora je prošle godine uvela doživotnu naknadu za majke s troje i više djece i to pravo koristi 21 500 žena.

Međutim, nova vlada je početkom ove godine smanjila naknade za četvrtinu, s 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close