Pravo osvježenje

Početni entuzijazam u Nevrijeme

Lifestyle / Flash | 18. 11. 2014. u 20:26 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upoznajte "Početni entuzijazam", grupu koja u svom nazivu krije blagu ironiju, jer se zapravo radi o skupini iskusnih glazbenika, koji su pekli svoj zanat godinama, svirajući u raznim bendovima i projektima.

S epicentrom u Stocu, a dobrim dijelom svog rada i zalaganja vezana uz Mostar, grupa „Početni entuzijazam“ donosi u svom odnedavnom djelovanju već spomenuto sviračko iskustvo svojih članova, ali i zvuk koji nemamo tako često priliku slušati na hercegovačkim prostorima.

Pravo osvježenje, reklo bi se. Mitska Hercegovina susreće mitsku Ameriku, možda je najbolji opis onoga što ćemo čuti od njih u narednom periodu.

A taj naredni period donosi nam njihov album prvijenac pod nazivom „Nevrijeme“, za koji je grupa već uradila većinu materijala, a napolje su puštene već i dvije pjesme, s pripadajućim spotovima. Prva je bila „Još malo“, sjajna croonerska pjesma, koju imate priliku poslušati ispod, kroz odličan spot u kojem glavnu ulogu ima Anđelko Šutalo:

Nova pjesma nosi naziv „Nevrijeme“ , baš kao i prvu stvar i ovu je napisao stolački umjetnik Igor Borozan, a donosi odmak od zvuka prvog singla, s puno više country utjecaja, ali i puno više dinamike. Manje – više ista ekipa angažirana je i oko spota za ovu pjesmu kojeg je uradio Zdravko Terkeš. U spotu vidimo i članove benda kojeg čine: Ale Puzić, Nedim Zaklan i Nedžad Zaklan. U spotu su manje, ali upečatljive uloge dobili i njihovi prijatelji i suradnici, koji su dali potporu ovom bendu, na kojeg doista treba obratiti posebnu pažnju u budućnosti.

Obje pjesme, kao i cijeli album, snimljene su u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, a produkciju potpisuje Saša Karabatak.

Kopirati
Drag cursor here to close