Blagdanska čarolija

Počeo Advent: Božićna bajka u gradu na Neretvi

U Mostaru je otvorena manifestacija Advent u Mostaru.
Lifestyle / Flash | 03. 12. 2017. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano je večeras otvoren 2. „Advent u Mostaru“, koji svojim programom želi upotpuniti blagdansko ozračje u gradu na Neretvi. Vrpcu su prerezale i adventska vrata otvorile Jelka Milićević, federalna ministrica financija te Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta.

''Advent u Mostaru se i ove godine potrudio vratiti blagdanski ugođaj u Mostar, a radosni duh želimo proširiti po cijelom gradu. Nadam se da ćemo se i ove godine družiti te u prijateljstvu i zajedništvu vratiti prave čari blagdanskog razdoblja''', poručili su organizatori.

Mališanima su osmijehe na lica mamili likovi iz crtića, a sv. Nikola je na Advent došao bez Krampusa, jer su sva dječica bila dobra. Roditelji su uživali u glazbenim sposobnostima Vokalno instrumentalne skupine Otkrivenje, a za večernju zabavu bila je zadužena popularna grupa Sinergija, koja je rasplesala cijeli Advent.

''Imali smo priliku slušati i Hrvatsku glazbu Mostar, a mostarske mažoretkinje su svojim nastupom donijele radost, osmijeh i ples. Večerašnji osjećaj je bila i najbolja pozivnica ljudima dobre volje da do siječnja budu dio ove zimske, blagdanske čarolije'', dodali su organizatori.

Klizalište već nekoliko dana zabavlja sve ljubitelje zimskih radosti, a dan kasnije, u ponedjeljak, Advent će se otvoriti ujutro u deset sati, kada će prigodan glazbeni program zabavljati sve posjetitelje i prolaznike. U 16 sati maskote dolaze na Advent, a u 17.30 veseli Šeširko će s volonterima i animatorima praviti čizmice za sv. Nikolu. U 18 sati svi mališani će zaplesati u mini discu, a od 20 sati na Adventu će se predstaviti polaznici Mostar rock škole.

''Mostar je predivan grad, Advent ga čini još posebnijim. Mostar se i ove godine pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem. Blagdanski osmijeh, radost i  bljesak u oku su tu, pored nas. Veselimo se zajedničkom druženju'', navode organizatori.

Dodatne informacije i detaljan program Adventa u Mostaru mogu se pronaći na internet stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close