Promjena vremena

Pljuskovi, grmljavina i narančasto upozorenje

Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra.
Lifestyle / Flash | 17. 07. 2021. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu djelomično vedro, prenosi N1.

Pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U nedjelju, 18.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Bosni padaline lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak, 19.07.2021., u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Padaline lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

Kopirati
Drag cursor here to close